Skip to content

Salata de sfecla rosie,un deliciu!

Atat eu cat  si sotul si mai nou si fetita adoram salata de sfecla rosie,este o garnitura usoara super gustoasa si sanatoasa avand multe vitamine,iata cum o prepar eu:

Pt inceput o  curat de frunze si spal sfeclele foarte bine,apoi le pun intr-o oala cu apa si le pun pe foc.Eu le las sa fiarba pana intra furculita.

Dupa ce s-au racit le curat,daca sunt fierte ar trebuii sa se curete foarte usor.Curat si hreanul si le dau pe razatoare,hrean pun dupa gust sa nu fie prea iute.Apoi condimentez cu sare ,putin ulei si putin otet. Le amestec foarte bine apoi le pun in borcane…daca am facut mai multa  sterilizez borcanele daca am doar 2,3 le tin in frigider pana la 2 saptamani.
Unde mai pui ca este un remediu excelent contra răcelilor, bronșitelor, afecțiunilor reno-urinare. În postul Crăciunului și la sărbători, salata de sfeclă cu hrean este nelipsită de pe masa multor români, deoarece crește capacitatea de digestie și previne tot felul de tulburări digestive…O idee de garnitura pe langa preparatele din carne de craciun!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *