Ingrediente: 700 g carne de porc nu prea grasa, 2 cepe mijlocii, 2-3 catei de usturoi, piper macinat , sare, ulei, o lingura pasta de tomate, o foaie de dafin, o lingurita de faina.
Carnea se spala si se taie in cuburi. Se pune intr-o oala cu 3-4 linguri de ulei sa se rumeneasca pe toate partile, la foc mic. Intre timp, intr-o tigaie se caleste in 2 linguri de ulei ceapa curatata, spalata si taiata marunt, cu un praf de sare.  Dupa ce devine translucida se adauga lingurita de faina, se amesteca bine cu ceapa si uleiul, si imediat se toarna un pahar de apa (200 ml) calda sau supa de oase, daca aveti la indemana.
Se amesteca des ca sa nu se formeze cocoloase de faina, apoi se toarna sosul si ceapa peste carnea din oala, numai dupa ce aceasta a prins o crusta subtire pe toate partile. Se mai adauga cel mult inca un pahar de apa, si se lasa sa fiarba carnea pe foc mediu cca 30-45 de minute. Daca nu ati pus mancarea intr-un vas ceramic, va trebui sa o amestecati de mai multe ori, ca sa nu se prinda de fund (vasele cu strat ceramic sunt perfect antiaderente, insa). Inainte de a inchide focul, cand sosul este cat doreste fiecare de scazut, se da sare, piper, o frunza de dafin rupta in 3-4 bucati, usturoiul taiat bucatele si o lingura de bulion. Se mai lasa sa dea cateva clocote si se ia vasul de pe foc.
Intre timp eu am facut si o mamaliguta cu cartofi(cartofii taiati cuburi mici se fierb cu un praf de sare,dupa ce au fiert am mai completat cu apa si am continuat mamaliguta) Pofta buna!!!

Share: