Skip to content

Un tort simplu și ieftin

Cui nu-i  place dulcele, mai ales cel făcut de tine în bucătăria ta cu ingredientele tale. 😊
Ingrediente blat:
9 ouă
200grame faina (aproximativ)
zahăr 3, 4 linguri
5 linguri ulei
Am făcut blatul din 9 ouă+un praf de sare, bătute foarte bine cu mixerul până își triplează volumul apoi am adăugat  zahăr după gust vreo 3, 4 linguri, vreo 5 linguri ulei(apoi amestecăm cu o paletă)am cernut făină puțin câte puțin peste compoziție cam vreo 200 de grame(ar trebui să aibă consistența aluatului de pandișpan). Atenție FĂRĂ praf de copt!
Putem adauga esențele preferate. Punem  compoziția într-o  tavă de tort, tapetată cu o hârtie de copt(unsă cu puțin unt).  Am dat blatul la cuptorul preîncălzit pentru vreo 30 de minute, până a trecut testul cu scobitoarea. A ieșit !!! 😉
După ce s-a răcit blatul, l-am feliat  și apoi m-am ocupat de frișcă. Frișca am făcută dintr-o galetușă de un kg de smântână cât mai grasă, am bătut-o vreo 5 minute cu zahăr apoi am adăugat câteva plicuri de întăritor.  Am mai mixat-o până a ajuns la consistența unei cremei și am dat-o  la frigider.
Între timp, am feliat caisele din compot și am însiropat blatul  cu sucul din compot am așezat câte un strat de caise, apoi am adăugat și frișca, tot așa până la ultimul  strat de blat. Pe deasupra am ornat cu felii de caise și am făcut dintr-un  plic de gelatină și restul de sirop din compotul rămas, un strat transparent.
E primul tort de genul ăsta 😉 data viitoare o sa însiropez mai tare blatul. A fost delicios oricum.☺

Be First to Comment

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: