Fac shaorma in casa de vreo 2, 3 ani. Imi place mai mult decat cea cumparata, de ce?! Pentru ca stiu exact ce contine si cum este facuta.
Eu fac lipiile cam din jumatate kg de faina de grau, putina sare si jumatate plic de drojdie uscata(daca nu am in casa nu pun deloc)incep sa framant cu apa calduta pana ajung la un aluat ca cel de gogosi.
Dupa ce am terminat de framantat dau forma lipiilor, intind foarte bine aluatul apoi tai cercuri cat sa incapa in tigaie. Atentie, tigaia trebuie sa fie una arsa si sa nu se prinda de ea, eu le fac la foc mare si le las foarte putin cat sa se rumeneasc cate putin pe fiecare parte, altfel se intaresc.


Lipiile le las invelite intr-un prosop sa se abureasca iar eu ma ocup de umplutura.
Shaorma poate sa contina orice, eu o umplu cu castravesti murati sau varza proaspata, cartofi prajiti, carne de care doriti eu cel mai des folosesc de pui sau de porc facuta la gratar sau snitel si apoi taiate fasii, maioneza cu usturoi sau sos de smantana cu usturoi. Invelesc toata umplutura intr-o lipie si folie alimentara ca sa ramana proaspata.

Pofta mare, daca a fost gustoasa shaorma nu uitati sa distribuiti articolul! ­čÖé

Share: