Skip to content

Putem trai #farafrica?!

Hei dragilor, cea mai mare frica traita vreodata de mine a fost aceea daca o sa ma descurc ca si mama. Voi ce frici aveti?
Trebuie sa va spun ca ador copilasii, nu este zi  sa nu ma uimeasca cu ceva nou, uneori ma minunez pana unde poate sa ajunga gandirea unui copilas. Desii pitica mea are acum un an si jumatate, inca decand am nascut-o, am fost langa ea 24/24, si asa am observat cum evolueaza un pui de om, surprinzator!
Suna cam aiurea, dar fara ea nu m-as fi descurcat; de ce spun asta?! ei bine, cu siguranta toate mamele isi lauda copilasii, dar ceea ce m-a uimit pe mine a fost faptul ca inca de la nastere a fost un copil care a stiut ce vrea, iar daca nu avea ajutor se descurca singurica. 🙂
Mi-a fost frica inca decand am ramas insarcinata, daca nu o sa stiu ce are nevoie, daca plange si nu stiu ce sa ii fac, cum o sa stiu ca ii este foame sau sete, cum o sa imi dau seama daca o doare ceva, oare o sa pot sa imbrac un nou nascut fara sa il lovesc?!
Asadar, ajunsa cu sarcina la termen, au inceput contractiile nedureroase, nu m-am panicat dar am fugit repede la doctor care mi-a recomandat sa fac cezariana, exact de ce imi era frica 🙁  Dupa aproximativ 30 de minute de la ultima consultatie, a venit piticotul meu pe lume, sanatoasa si galagioasa, tot ce mi-am dorit 🙂
A doua zi, dupa ce mi-am revenit de la operatie, mi-au adus-o  in salon. Cand am vazut-o am uitat de orice teama si am inceput sa o alaptez, dupa ce am considerat ca e satula, am ridicat-o sus sa scoata aerul, apoi am schimbat scutecul si hainutele. Nu mai aveam pic de frica, se zice ca o mama este puternica iar Dumnezeu ii da intelepciune pentru a se ingriji de copil, exact asa a fost si la noi.
Daca si tu ai aceeasi frica, sfatul meu este sa te informezi din carti, site-uri, grupuri de alaptare, de oriunde, astfel o sa stii ce inseamna fiecare gest al unui bebelus, desii instinctul de mama te ghideaza. Este cea mai frumoasa perioada din viata unei femei, ma gandesc ca si frica aceasta are rolul ei, acela de a ne face sa avem mai multa incredere in noi si sa fim siguri ca la un moment dat o sa reusim.
http://www.prajiturifarafrica.ro , iata ca prin fricile noastre putem ajuta, Dr. Oetker donează câte un euro către SOS Satele Copiilor pentru fiecare poveste înscrisă în platformă. Donația va merge către divizia Mama SOS, care oferă copiilor vulnerabili, ce au pierdut sprijinul familiei biologice, o a doua șansă de a crește alături de o familie iubitoare. Inscrie si povestea ta!
 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *