Buna gospodinelor, gospodinilor!
Astazi am cumparat o cutie de ciuperci sa le fac la cuptor cu legume, am zis ca ar fi o reteta numai buna pentru cititorii care tin post. Dar, partea cea mai mai urata este ca am uitat sa fac poze, sau mai bine zis nu am apucat 🙂 asa ca o sa va dau reteta la tocanita facuta din coditele ciupercilor.
Ingrediente:
- codite de ciuperci
- o ceapa mare
- 2,3 catei de usturoi
- suc de rosii sau rosii cuburi
- sare, piper
- ulei
- am un amestec de busuioc, rozamarin, cimbru, piper boabe,usturoi uscat, rosii uscate si am folosit si aceste condiment
- faina de porumb
Mod de preparare :
- prima data am curatat si tocat ciupercile,
- apoi am curatat ceapa si usturoiul, le-am tocat cat de marunt am putut,
- le-am inabusit in 2,3 linguri ulei, un pahar de apa, un pic de sare ,
- am adaugat coditele tocate,am condimentat cu sare, piper si celelalte condimente
- dupa ce aproape au fiert, am pus vreo 3,4 linguri de rosii cuburi si am mai lasat pe foc pana s-au gatit complet.
- intre timp am pus apa la fiert pentru mamaliguta cu o lingurita de sare, cand a dat apa in clocot am inceput sa torn in ploaie faina, mestecand continuu cu telul, am lasat-o la fiert pana a inceput sa se dezlipeasca coaja de pe marginea ceaunului.
Este o mancare usor de facut, super gustoasa, super sanatoasa!
Gata tocanita, gata mamaliguta, va invit la masa!
Daca iti place tocanita, distribuie articolul sa vada si prietenii tai! 🙂
Ana-Maria, mi-ar place să mănânc, servit de tine. Ce zici? Până atunci, poftă bună!
🙂
Gatesc doar pentru sotul si fetita mea, poate cand o sa ajung vreun chef…