Skip to content

Tocanita de ciuperci, de post

Buna gospodinelor, gospodinilor!
Astazi am cumparat o cutie de ciuperci sa le fac la cuptor cu legume, am zis ca ar fi o reteta numai buna pentru cititorii care tin post. Dar, partea cea mai mai urata este ca am uitat sa fac poze, sau mai bine zis nu am apucat ­čÖé asa ca o sa va dau reteta la tocanita facuta din ┬ácoditele ciupercilor.
Ingrediente:

  • codite de ciuperci
  • o ceapa mare
  • 2,3 catei de usturoi
  • suc de rosii sau rosii cuburi
  • sare, piper
  • ulei
  • am un amestec de busuioc, rozamarin, cimbru, piper boabe,usturoi uscat, rosii uscate si am folosit si aceste condiment
  • faina de porumb

Mod de preparare :

  • prima data am curatat si tocat ciupercile,
  • apoi am curatat ceapa si usturoiul, le-am tocat cat de marunt am putut,
  • le-am inabusit in 2,3 linguri ulei, un pahar de apa, un pic de sare ,
  • am adaugat coditele tocate,am condimentat cu sare, piper si celelalte condimente
  • dupa ce aproape au fiert, am pus vreo 3,4 linguri de rosii cuburi si am mai lasat pe foc pana s-au gatit complet.
  • intre timp am pus apa la fiert pentru mamaliguta cu o lingurita de sare, cand a dat apa in clocot am inceput sa torn in ploaie faina, mestecand continuu cu telul, am lasat-o la fiert pana a inceput sa se dezlipeasca coaja de pe marginea ceaunului.

Este o mancare usor de facut, super gustoasa, super sanatoasa!
Gata tocanita, gata mamaliguta, va invit la masa!
Daca iti place tocanita, distribuie articolul sa vada si prietenii tai! ­čÖé

2 Comments

  1. Ana-Maria, mi-ar place să mănânc, servit de tine. Ce zici? Până atunci, poftă bună!
    ­čÖé

    • Gatesc doar pentru sotul si fetita mea, poate cand o sa ajung vreun chef…

Las─â un r─âspuns la Ana-Maria Gogu Anuleaz─â r─âspunsul

%d blogeri au apreciat: