Skip to content

Plante pentru sanatate-review

Buna ziua, dragi cititori, vreau sa va anunt ca am gasit cartea care vindeca la propriu. O caut de ani buni, tin minte ca am vazut o carte asemanatoare la bunica si toata lumea din sat o imprumuta de la ea. Acum inteleg de ce este asa de speciala, aceasta carte are remedii pentru toate afectiunile.
Am gasit cartea la Libraria online Libris.ro, la categoria sanatate la un pret foarte bun, tinand cont de continutul acesteia. Aceasta are 256 de pagini, este de la Editura Corint, contine imagini cu plante, sa le putem recunoaste mai usor.
DSCN3259Sa va vorbesc despre cele mai utile sfaturi din celebra lucrare”Inapoi in Paradis” de Jethro Kloss. Ei bine, odata ce am deschis cartea, am vazut scris clar, cat de chimice sunt medicamentele din ziua de astazi chiar daca actioneaza rapid. Din confort, am renuntat incet-incet sa mai mergem la cules de plante si ne este mult mai usor sa mergem la o farmacie si sa ne cumparam pastile.
In Plante pentru sanatate, gasim sfaturi cum putem pastra plantele indiferent ca sunt radacini, flori, seminte sau scoarte. Cum sa facem diverse preparate din plante de exemplu infuzia, decotul, ceaiuri, tincturi sau plante granulate.
In  aceeasi carte gasim  si modul de preparare al siropurilor, balsamurilor, cataplasmelor, alifiilor; cum sa prepari laxative din plante, un calmant dar si un tonic.


Acum am ajuns la partea care imi place mie, gasim imagini cu fiecare planta sub care are scrisa denumirea in termeni stiintifici dar si numele popular, partea intrebuintata, proprietati medicinale dar si precautii. In acest fel stii exact de ce planta ai nevoie.
Daca nu avem timp sa cautam fiecare planta in parte la ce e buna, putem cauta in cuprins, exact afectiunea de care suferim si o sa gasim plante care ajuta sau chiar trateaza boala. Printre aceste afectiuni gasim si afectiuni urinare, reumatismul si artitrita, astmul, pneumonia, hemoroizi, colita, parul si pielea capului, colicile bebelusului si multe altele.

Exact la sfarsitul cartii avem indexul cu diferite simtome pentru a gasi mult mai usor ceea ce cautam, daca v-am facut curiosi, puteti comanda cartea pe unul din link-urile de mai sus.
Daca consideri ca este un articol interesant, distribuie mai departe! 🙂
 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *