Buna ziua dragi gospodine!
Maine sunt Floriile asa ca v-am pregatit cea mai simpla dar si cea mai gustoasa reteta de peste. Inainte de toate „La multi ani tutoror florilor/florinilor!!” 🙂
20170408_161631Eu am cumparat un crap proaspat, care l-am curatat de solzi, spalat si taiat asa cum vedeti in imagini.
Inca de ieri, pestele a fost condimentat cu sare si piper si lasat la frigider pana astazi. Sunt constienta ca nu este la fel de sanatos ca cel la cuptor sau gratar, dar o data la cateva saptamani/luni, nu cred ca e mare tragedie. 🙂
De dimineata m-am apucat de prajit. Am pus ulei la incis intr-o tigaie, pestele l-am tavalit prin multa faina de porumb. L-am asezat incet in uleiul incis, (daca nu este uleiul incins, riscati sa se desprinda toata faina) am dat focul la flacara mica si l-am lasat pana s-a rumenit frumos pe ambele parti.
Imi amintesc, ca mama, totdeauna il prajea chiar inainte sa il mancam. Numa’ bine, pana terminam de facut mujdeiul de usturoi si mamaliga, pestele se racorea cat sa il putem manca.
20170408_161501In copilarie, mancam peste doar cand era dezlegare, si savuram fiecare bucatica. Tin minte cum cautam pestisorul ala mic pe calendar si ii spuneam mamei ca trebuie sa ne faca „petiuc” 🙂 .
Il mancam cu mare pofta si atunci, dar si acum. Mai ales ca fetita mea ar manca non-stop, doar peste, sub orice forma, preferatul ei oricum ramane pestele cu legume la cuptor, de fapt, cam tot ce iese de la cuptor ii place. Cred ca ii atrage atentia,  ca vede chiar ea cum se gateste, tot timpul aprinde becul de la cuptor si zice ca mami are papi la cuptor. 🙂
Revenind la retete, uite cum fac eu mujdeiul:

  • am curatat o caciulie de usturoi si l-am zdrobit
  • am adaugat putina sare si am zdrobit in continuare pana a devenit o pasta
  • apoi am adaugat o lingura de ulei de masline si putin de dovleac (pentru consistenta mai groasa), mestecand continuu,
  • ca sa nu fie prea iute eu pun si 2, 3 picaturi de otet sau zeama de lamaie 😉
  • apoi cam o lingurita de apa, daca este nevoie mai adaug ulei sau apa pana ajunge sa fie exact ca o maioneza.

Asadar avem peste, avem mujdei, mai facem mamaliguta si ne asezam la masa. Astept cu drag pozele si retetele, cu ce ati pregatit pe maine! 🙂
Pofta mare, ca e sarbatoare! Nu uitati, Like si Share!
 

Share: