Skip to content

100 de activitati Montessori-review

Heeei, mamici, pitici si chiar tatici, sa va arat ce carte minunata am comandat la Libraria Online Libris din categoria Montessori.
Cum deja v-am obisnuit, imi place sa cumpar piticei mele cat mai multe carti de pe care sa invete sa citesca, scrie, deseneze, iar cu cartea de astazi sa facem muuulte activitati educative.
Chiar daca nu a implinit doi ani, am inceput sa facem cele mai usoare activitati, pe care sa le inteleaga cat de cat. Mai exact am inceput sa invatam numerele cu cifrele magnetice, care sunt tot timpul pe frigider si cand trec pe acolo ii arat cate o cifra si ii spun sa repete, vad ca e interesata, deci este o activitate placuta.
Asta este si este motivul pentru care am luat aceasta carte, sa invatam sa citim si sa scriem intr-un mod distractiv.
Marie-Helene Place, prezinta pe intelesul tururor, principiile pedagogiei Montessori, astfel, din orice facem intr-o zi obisnuita, putem sa organizam cate o activitate, de care piticii sa fie interesati.
Cartea este o intreaga aventura, in care mama/tata si copilul merg curiosi, trebuie sa fim atenti, ca atunci cand facem aceste jocuri, sa nu il plictisim pe cel mic si sa alegem un moment linistit, placut, in acest fel ii starnim curiozitatea si o sa fie bine.
Nu ii obligam, trebuie sa fie o placere, nu o povara, nici pentru copii, nici pentru parinti. O data ce am deschis cartea am gasit atatea lucruri interesante si nu am mai inchis-o pana ce nu am terminat de citit. Daca aveam cu 10 ani mai putin si aveam asa o carte, ma distram pe cinste de una singura 🙂 , dar cum am o pitica interesata de orice, impartim si invatam impreuna. 🙂
IMG_20170407_144439_455
In colaborare cu Editura Gama, au creat o editie necartonata, cu un numar de peste 200 de pagini, plus ca la sfarsitul cartii gasim si litere detasabile. Eu abea astept sa mai comand o editie de la Montessori, voi care o preferati?

4 Comments

  1. Muchos Gracias for your article post.Thanks Again. Awesome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *