"Cozonac" in 30 de minute

Stii momentul ala cand ai pofta de ceva bun, si acel ceva bun dureaza cateva ore sa il faci.
Ei bine, chiar daca abea a trecut Pastele, am avut o pofta de de cozonac proaspat. Cum sa faci un cozonac in 30 de minute?! Din clatite cu umplutura de cozonac. 😉
Clatitele le-am facut asa:
Am batut cu telul 2 oua mari cu putin zahar si un praf de sare, esenta vanilie, o cana de lapte, o cana de apa minerala si jumatate cana ulei. Dupa ce am omogenizat bine am adaugat faina in ploaie pana ce compozitia a ajuns lichida ca si smantana.
Optional puteti adauga karob sau cacao, daca le vreti colorate asa ca ale mele, daca nu vor avea o culoare alb-galbuie, care oricum arata delicios. 🙂
Am copt clatitele in tigaie antiaderenta, iar apoi le-am umput cu aceasta umplutura de cozonac:

  • nuca macinata
  • stafide
  • pasta de curmale
  • rahat (optional)
  • lapte
  • karob (cacao)
  • zahar
  • esenta de rom

Am amestecat toate ingredientele, dupa gust si am umplut clatitele.
Noi mai umplem caltitele si cu miere de albine, presarata cu nuci macinate, cu branza de vaci cu stafide, gem, ciocolata, etc.
Daca ti-a placut articolul da un Like&Share, sa impartasesti si prietenilor reteta. 🙂

2 gânduri despre „"Cozonac" in 30 de minute

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: