Va invit sa serviti gogosi facute si gatite cu ulei de cocos.
Este prima data cand folosesc acest produs si cum puteam testa altfel acest ulei de cocos daca nu chiar printr-un desert. Cel mai simplu si cel mai usor, dar si gustos. 😉


 
Imi amintesc, cand eram copil, mama totdeauna ne facea gogosi muuulte si pufoase, dar oricat de mancaciosi eram noi, tot mai ramaneau cateva si pe a doua zi, care din pacate se uscau si nu mai erau la fel de gustoase.
Am incercat de n ori reteta mamei sa fac gogosile alea mari si pufoase, dar in zadar. Tocmai de aceea, am zis, sa vedem daca acest ulei de cocos ecologic extravirgin presat la rece ma ajuta sa reproduc gustul copilariei. 🙂
Iata de ce am avut nevoie sa prepar #retetameacucocos :

  • faina de grau, aproximativ un kg
  • un plic drojdie uscata
  • 2 oua
  • 3,4 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • 2,3 linguri smantana
  • 4,5 linguri ulei de cocos
  • aproximativ 500 ml lapte
  • un praf de sare

Am inceput prin a pregati maiaua din putin lapte caldut, plicul de drojdie, zaharul si 2,3 linguri de faina, am amestecat bine si am lasat sa dospeasca 10-15 minute.
Dupa ce a crescut maiaua, am adaugat cele 2 oua batute, restul de lapte, smantana, sarea si esenta si am amestecat toate ingredientele foarte bine.
Dupa ce am omogenizat, am adaugat cate putina faina, pana am ajuns la un aluat lipicios, dar destul de tare cat sa pot sa il framant. Acum este momentul in care am adaugat 2 linguri de ulei de cocos. Am framantat pana am ajuns la un aluat tare, dar pufos si nelipicios (daca este cazul se mai adauga faina).
Am lasat la dospit inca vreo 10-15 minute, timp in care pitica mea tot ciugulea din coca 🙂 . Asa ca ne-am apucat de intins o foaie, nu foarte groasa de aluat pe care am pus dulceata de gutui. Deasupra am venit cu o alta foaie de aluat si am facut forme rotunde cu ajutorul unui pahar.


 
Am incins 3-4 linguri de ulei de cocos, in care am prajit gogosile la foc mediu, pe ambele parti, pana ce s-au rumenit frumos. Prima reactie a mea a fost „Doamneee, ce frumos cresc!” iar pe langa mine, gospodina mea micuta a exclamat ” wow papi, mmm!”. 🙂
Foarte incantate eram de cum aratau in tigaie, pana ce le-am scos din ulei. Deja aveau formata o crusta tare care nu imi placea. Dar nici bine nu am pus urmatoarele bucati in ulei, ca ele deja au devenit super pufoase, de zici ca erau niste norisori ce pluteau. Si unde mai pui ca erau si umplute, hmmm … o bunatate. 🙂
Sa va zic ca dupa ce s-au racit au ramas la fel de pufoase si delicioase?! Ei bine, da!
Am reusit, in sfarsit sa mananc gogosi ca la mama acasa, gatite chiar de mine 🙂
wp-image--1055125675
Gustul de cocos nu se simte absolut deloc, ceea ce e bine, pentru ca deja ma gandesc ce mancare sa gatesc cu acest produs extraordinar, care nu va lipsi din bucataria mea de acum incolo.
Uleiul de cocos Niavis, este obtinut prin presarea la rece. Este un produs vegan, 100% natural, fara gluten sau alergeni. Este folosit in bucatarie, la gatit, dar are si nenumarate proprietati pentru organismul nostru. Indeparteaza celulita, calmeaza acneea, accelereaza scaderea in greutate, accelereaza regenerarea si cresterea firelor de par, imbunatateste calitatea somnului, etc.
Produsul il puteti gasi pe www.vegis.ro, tot aici gasiti si multe alte intrebuintari al uleiului de cocos. Voi l-ati incercat ?! 🙂

Share: