Prajitura cu branza de vaci

Ingrediente aluat:
– 2 oua intregi
– 9 linguri zahar
– 9 linguri ulei
– 9 linguri lapte
– 12 linguri faina
– 1 lingura de praf de copt
Ingrediente crema:
– 500 g branza dulce de vaci (sau Ricotta)
– 4 oua mari
– un praf de sare
– 5 linguri gris (rase)
– o mana buna de stafide
– 4-5 linguri de zahar (sau mai mult, dupa gust)
– 1 pliculet sau doua de zahar vanilat (10-20 g.)

 
Mod de preparare:
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedent alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
Se unge o tava mai mica cu unt si se presara cu faina sau se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), in cuptor preincalzit.
Se scoate si se pune amestecul de branza dulce, adica toate ingredientele de la crema, amestecate bine.
Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru cca. 40 de minute.
In ultimele 15 minute, dati focul mai incet.
Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra.
Se taie cand este racita complet.
20171112_0837251109068557.jpg
Dupa ce s-au copt, foile de aluat au textura de pandispan.
La cea cu mere nu am facut decat sa razuiesc merele si sa le storc bine.
Am reusit sa pozez doar sucul proaspat stors, care ne-a racorit putin.
Prajitura a fost mancata în 5 minute. 😉

4 gânduri despre „Prajitura cu branza de vaci

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Propulsat cu mândrie de WordPress | Temă: Baskerville 2 de Anders Noren.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: