Skip to content

Scoalaarmonia.ro

Buna!
Imi amintesc ca atunci cand eram mica si eram la gradinita sau prin clasele primare vedeam pe la serbari sau spectacole, tot felul de instrumente de cantat.
Imi starneau curiozitatea, dar stiam ca nu am voie sa le ating, asa ca ma multumeam doar cu privitul de pe margine.
Aceste instrumente erau folosite de elevi. Vedeam cum parintii stateau emotionati intr-un colt si ii incurajau pe cei mici.
Erau atat de mandri de ceea ce fac copii lor. Iar eu eram tare curioasa cum este sa fii in pielea unui parinte cu un copil talentat.
Acum ca am devenit si eu mama, iar copilul meu de peste doi anisori, astazi este cantaret, maine dansator si poimaine doctor. Ma face sa ma gandesc serios ce activitati extra-scolare i s-ar potrivi.
Asa ca am inceput sa caut pe internet. Printre multe rezultate, Google mi-a scos la inaintare si scoala Armonia. Aceasta este o scoala special creata pentru pitici talentati. Aici copii invata muzica si actorie.
Este foarte important ca cei mici sa aleaga chiar ei ceea ce vor sa urmeze. Asa ca aceasta scoala le pune la dispozitie mai multe variante.
Ce mi-a sarit mie in ochi a fost cursuri de chitara. Obisnuim sa stam pe timp de vara, afara pe inserate sa povestim, glumim si de ce nu, sa cantam.
dreamstime_xs_83094328
Ce e mai frumos si mai relaxant decat acest tablou. Scoala de muzica ne formeaza copii dar si pe noi, adultii prin:
• Citirea si redarea corecta a partiturii muzicale
• Multiple tehnici de ciupire
• Precizie ridicata a mainii stangi
• Repertoriu diversificat de interpretare
• Cultura muzicala.
M-am interesat un pic si am aflat ca acest instrument, chitara, are o vechime de 3300 de ani si a devenit destul de indragit in ultima perioada.
Iata cateva motive pentru care ar trebui sa te apuci de cursuri de muzica:
– indeparteaza stresul, anxietatea, depresia
– ajuta la schimbarea mai usoara a modelelor de gandire invechite cu altele bazate pe deductii si ratiune
– amplifica puterea de invatare prin stimularea naturala a activitatii cerebrale
– capacitate crescuta de socializare, momente distractive, prietenii de durata
– fiind usor portabila, chitara asigura momente frumoase in orice loc si orice situatie, impreuna cu persoane care impartesesc aceeasi pasiune cu a ta.
Eu o sa incep prin a-i darui fetitei mele cateva instrumente muzicale din jucarie, iar pana implineste varsta de 6 ani, poate o sa se indragosteasca de unul dintre ele si o sa ne putem inscrie la scoala Armonia. 🙂

2 Comments

  1. Prin muzica gasesti alinare,liniste si tot ce poate fi frumos in viata cuiva pentru a incheia o zi asa cum ti-o doresti.Super articol,chiar imi place ceea ce postati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *