Inca decand eram insarcinata mi-am schimbat stilul de viata intr-unul mai sanatos. Iar primul lucru pe care l-am facut in acest sens a fost sa inlocuiesc zaharul cu mierea.
Cand fetita mea a implinit un anisor i-am introdus si ei incet-incet acest aliment minune. M-am bucurat enorm cand am vazut ca ii place. Mai ales ca este foarte usor de digerat iar 100g de miere are 315 calorii si aceeasi valoare nutritionala ca: 5 oua, sau 700g morcovi, sau 1,4 kilograme cartofi, sau 600 ml lapte, sau 2 banane, sau 3 portocale.
Mamiii, vreau bobo!
Asa incep unele dimineti in familia noastra.
Acum am in dotare o fetita de 2 ani si 5 luni, aceasta este perioada in care cere multa atentie. Iar eu incerc sa profit de lucrul acesta si facem cat mai multe activitati impreuna. Gatitul ne ocupa cel mai mult timp.
Facem impreuna bombonele raw vegan din fulgi de ovaz, fructe deshidratate, putin ulei de cocos iar cu ajutorul mierii legam toata compozitia, apoi formam bilute pe care le tavalim prin nuca de cocos. Un deliciu gustos si sanatos!
Mierea o mai folosim si la salata de fructe sau sa ungem clatitele, in sosuri sau dressing-uri. Este aliatul meu atunci cand vine vorba de masti pentru infrumusetare, pentru piele, par sau unghii. Dar este si preferata lui tati atunci cand isi bea cafeaua sau ceaiul dimineata.
Apropo de prajituri, am evitat sa folosesc mierea in produse ce urmeaza a fi gatite la temperaturi mari sau in ceaiul fierbinte. Unele vitamine se pot inactiva, iar zvonul precum ca mierea devine toxica cand trece de 45°, este fals.
Mierea nu se ridica la acel nivel de toxicitate in care sa devina nociva organismului nostru (mult mai toxic este un produs prajit, de exemplu). Dar, de preferat este sa o adaugam in ceai sau cafea, dupa ce lichidul a ajuns la temperatura camerei. Astfel toate proprietatile mierii raman neschimbate.
Dar sa nu uitam de beneficiile pe care ni le aduce corpului nostru. Mierea 100% naturala, asa cum este cea de la Apidava ne poate tine departe de nenumarate boli. Dar, ca sa ne asiguram ca ne bucuram de toate proprietatile mierii adevarate trebuie sa o verificam. Asadar, am supus mierea poliflora de la Apidava urmatoarelor teste:
- Atunci cand achizitionam un borcan de miere, verificam sa aiba eticheta si ambalaj pe care sa gasim scris toate datele despre produs. ✔
- Daca intoarcem borcanul cu fundul in sus, mierea ar trebui sa formeze o bula de aer omogena care se va ridica la suprafata. ✔
- Atunci cand torni mierea naturala, aceasta este cleioasa si curge uniform, nu se separa in picaturi. ✔
- Gustul. Gustarea mierii se face exact ca si gustarea vinului, se ia o lingurita de miere si se plimba prin intreaga cavitate bucala. Eu am recunoscut gustul din prima. ✔
- Cristalizarea. Desi apare mai greu in cazul mierii de salcam, acest proces de zaharisire ne garanteaza ca mierea este intr-adevar 100% naturala.
- Testul servetelului sau sugativa. Mierea naturala nu se absoarbe si nu pateaza. ✔
- Testul paharului cu apa. O miere naturala niciodata nu se va dizolva imediat ce intra in contact cu un lichid, doar daca este amestecata foarte bine. ✔
- Trebuie sa fim atenti si la pret. Daca este o miere contrafacuta cu siguranta are un pret cu mult mai mic fata de cele naturale. ✔
- Eu personal, am cumparat un borcan cu miere din comert in care am adaugat catina proaspata. Dupa 1-2 saptamani continutul a inceput sa fermenteze, fiind tinut in frigider. Mi-am dat seama imediat ca nu este 100% naturala.
- Daca vreti sa fiti siguri de ceea ce mancati puteti duce mierea la un laborator de analize, acolo sigur veti fi lamuriti.
Dupa ce am bifat toate testele, haideti sa vedem ce calitati are aceasta miere.
- Este un energizant natural.
- Un indulcitor natural si sanatos.
- Mentine echilibrul endocrin.
- Un antibiotic natural.
- Un foarte bun antiinflamator, in cazul iritatiilor pe piele.
- Asigura sanatatea fizica si psihica atat a mamei insarcinate cat si a pruncului.
- Intarzie aparitia menopauzei.
- Previne boli ca diabetul, cancerul, obezitatea, osteoporoza, carii denatare sau tulburari de crestere si dezvoltare la copii.
- Remediu impotriva tusei si a nasului infundat.
- Reduce simtomele alergice.
- Este utila si in problemele intestinale ca ulerul sau constipatia.
- Ajuta la cicatrizarea semnelor lasate de acnee etc.
Mierea naturala se bucura de complexul de vitamina B, contine si cantitati mai mici ale vitaminelor C, A , D , K dar si potasiu, magneziu, fosfor si calciu.
Iar Apidava are grija sa ne ofere de mai bine de 25 de ani cele mai calitative produse. Acestia exporta produsele lor in peste 15 tari. Iar in Romania le puteti gasi in supermarket-uri ca Metro, Billa, Selgros, Cora, Penny, Annabella sau Unicarm.
In prezent firma detine peste 30 de produse apicole si mai bine de 50 produse cosmetice si sapunuri ce contin miere. Produse pe care noi le folosim cu multa incredere tot anul.
Blajul este locul dulce cu care Romania se mandreste! 🐝
Mierea este foarte sanatoasa. Pacat ca mie nu prea imi place gustul, dar il maschez. 🙂
Sunt mai multe tipuri, sigur gasesti una care sa-ti placa😊
Foarte utile informatiile, sunt o varietate de oferte pe piata si putini stiu cum sa aleaga produsul natural. Este utila si in cosmetica, folosita singura sau in combinatie cu fructe, albus, lamaie pe post de masca !
Este recunoscuta calitatea produselor apicole,pacat ca multi dintre noi le evita
Cei de la Apidava au super produse,mierea este nelipsita de la mine din casa.foarte mult îmi plac și caramelele
Asa e ,produsele apicole sunt foarte bune ,sanatoase si nu ne lipsesc din casa. Am avut cateva discutii pana ce copilul meu a acceptat gustul mierii dar acum este perfect.
I like this blog very much, Its a really nice situation to read and incur info.Leadership
Immerse yourself in the best online game of the year. Hawkplay