Mierea, dulcele de toate zilele

Nu mai este o noutate faptul ca mierea naturala iti aduce nenumarate beneficii, dar stiai ca mierea de mana este de sase ori mai concentrata fata de cea de salcam sau de douazeci de ori fata de orice alt tip de miere?!

Datorita aspectului nu foarte comercial, foarte multa lume nu cunoaste aceasta miere. Culoarea de ulei ars ii convinge pe cumparatori sa se fereasca de borcanul cu miere de mana.

Daca ai crescut la tara cu siguranta iti amintesti de cleiul acela care il gaseai pe copaci si era asa de gustos. Ei bine, daca ti-am stranit curiozitatea trebuie sa stii ca acea secretie dulce a arborilor este sursa principala a mieri de mana.

In perioadele in care nu sunt flori, cum ar fi inceputul primaverii sau sfarsitul toamnei, albinele strang acea substanta iar mai apoi o prelucreaza si o transforma in miere.

Culoarea galbuie provine de la excretiile dulci ale afidelor. Da, stiu, pare scarbos dar nu e chiar asa. Gandeste-te ca orice leguma sau fruct pe care il mananci are contact cu cel putin o musca. Afidele sunt acele insecte care sug seva plantelor, o prelucreaza si apoi elimina picaturi dulci de mana. Treaba albinelor este sa stranga acele picaturi care sunt folosite la producerea mierii.

20180530_0843321090938585.jpg

O miere cu un gust usor amarui, extraordinar de bogata in proteine, aminoacizi si minerale dar si 100% naturala este cea de la Apidava. Deoarece corpul uman este construit in asa fel incat sa asimileze mult mai bine aceste saruri pe cale naturala decat prin administrare sintetica, recomand acest tip de miere.

Persoanele alegice la polen, pot sa manance linistite acest tip de miere pentru ca nu contine polen (atentie la cele amestecate). Copii care sufera de rahitism pot fi tratati cu aceasta miere. De asemenea, mierea de mana ajuta la refacerea florei intestinale, actioneaza ca un bun antitusiv si este perfecta pentru combaterea radicalilor liberi.

Daca nu te-ai convins pana acum, cu siguranta o va face desertul meu fara coacere. Batoane de seminte cu miere.

Reteta este foarte simpla se amesteca fructe deshidratate cu seminte de susan, floarea soarelui, dovleac sau orice tip de seminte aveti in casa si se amesteca cu miere, se formeaza batoane sau ce forme doriti si se dau la congelator timp de o ora.

Am incercat aceasta reteta acasa pentru ca batoanele din comert sunt foarte tari, iar cele facute in casa sunt perfecte.

Voi stiati de mierea de mana?

La ce o folositi?

Share: