Skip to content

Ghid de purtare dresuri în sezonul rece

Dacă primăvara este despre cele mai vii culori la eșarfe și geci iar vara despre combinații îndrăznețe, atunci toamna și iarna sunt despre cum să ‚colorezi’ o ținută alcătuită în special din haine groase și călduroase. În sezonul rece unul dintre articolele de îmbrăcăminte care îți pun în evidență feminitatea sunt dresurile. De ce? Pentru că poți purta liniștită rochiile și fustele preferate, alegând pentru dresuri o textură cu care te simți confortabil în funcție de temperatura de afară (de la 40 DEN la peste 100 DEN).

colanti_MERI.JPG

Apropo, știai că dresurile au o istorie de secole și au fost purtate de bărbați? Inițial acopereau doar picioarele, nu conțineau fibre elastice și erau largi, nu strâmte. Fibrele de nylon, care intră în componența dresurilor pe care le purtăm azi, au fost dezvoltate și introduse abia în anii ‘40. De atunci, categoria s-a dezvoltat foarte mult, iar astăzi dresurile MERI, brandul cel mai tânăr al familiei MURA, oferă o varietate de modele și texturi, astfel încât să-ți scoți ținuta din anonimat.

Pe lângă utilitatea lor practică, aceea de a ține de cald în sezonul rece, dresurile sunt o modalitate de a-ți pune picioarele în evidență. În funcție de nevoile tale, dresurile acoperă imperfecțiuni pe care le dorești ascunse sau conferă un efect de subțiere a picioarelor. În plus, cu ajutorul dresurilor, îți poți lejer exprima personalitatea și stilul: dresuri de peste 40 DEN și colorate pentru femeile jucăușe, care vor să reînvie vara prin ținută, dresuri cu buline pentru boeme sau dresuri cu dungă la spate pentru cele care vor să aducă un strop de senzualitate.

Iată și câteva sfaturi utile atunci când porți dresuri:

  1. Joacă-te cu materiale şi texturi

Combină dresurile cu diverse materiale și texturi pentru a adauga un plus look-ului tău. O fustă din piele purtată cu un pulover pufos arată perfect în combinație cu dresurile fine, cu buline.

  1. Fii ‚colorată’

Negrul şi griul hainelor se vor asorta întotdeauna bine cu ciorapii tăi clasici; în acest caz fii curajoasă şi alege o bluză sau o rochie într-o culoare îndrăzneaţă.

  1. Poartă dresurile în combinaţie cu jambiere

Jambierele sau șosetele peste genunchi sunt cel mai bun aliat pe vreme friguroasă. Și nu-ți fie teamă să le porți peste dresuri cu imprimeuri (geometrice, abstracte, florale), pentru că îți vor transforma ținuta într-una interesantă și îți vor oferi un plus de confort. Așa că, de exemplu, ia-ți o pereche de dresuri bleumarin cu imprimeu geometric și combină-le cu o pereche de jambiere galbene la un sarafan de blugi simpatic.

  1. Nu exagera!

E adevărat că trebuie să te simți liberă să porți dresuri colorate cu imprimeuri, însă nu uita să alegi înțelept hainele și încălțămintea, pentru că outfit-ul tău nu trebuie să arate foarte încărcat. Alege un dres gros, opac, cu tentă mov și imprimeu geometric, pune-ți în picioare pantofii negri cu toc și the little black-dress și ești gata de o zi plină de provocări! La plecare, scoate cizmulițele de sub birou și lasă pantofii să te aștepte cuminți până mâine.

 

6 Comments

  1. Toma Tantica Toma Tantica

    Nu prea imi plac dresurile mai ales cele inchise la culoare..sotul ii place sa port si o mai fac si de dragul lui..multumim ptr sfaturi

  2. Mulțumim frumos pentru sfaturi. Este timpul lor ai este bine sa știm cum sa le purtam

  3. Anda Gabriela Moc Anda Gabriela Moc

    Super articol…multumim frumos!

  4. I am an investor of gate io, I have consulted a lot of information, I hope to upgrade my investment strategy with a new model. Your article creation ideas have given me a lot of inspiration, but I still have some doubts. I wonder if you can help me? Thanks.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *