Skip to content

De ce sa alegi mierea cu laptisor de matca

– Mami, vreau sa fiu si eu bolnava!

– Cum adica bolnava? abia ce ti-a trecut raceala.

-Mami, bolnava de imunitate. Toata lumea vorbeste de bine despre aceasta boala.

-Draga mea, imunitatea nu este o boala, hai sa-ti explic:

Imunitatea este o capacitate a organismului de a se apara de virusuri, bacterii, paraziti si toxine. Atunci cand ai o imunitate buna, organismul poarta un scut de aparare si nu te mai imbolnavesti.

Dar, daca iti doresti o imunitate buna trebuie sa mananci sanatos, sa faci sport, dar si sa te odihnesti corespunzator. Si, sa-ti mai spun un secret, mierea este cea mai buna prietena a imunitatii.

Laptisorul de matca este este unul dintre cele mai pretioase produse apicole. Contine un mare numar de antioxidanti, de vitamine(B5, minerale (Ca, Mg, Fe), vitamina A, B1, B2, B6, B12, D, E, K), minerale, oligoelemente, enzime si coenzime si toata paleta de aminoacizi esentiali. Laptisorul de matca ajuta la intarirea sistemul imunitar, la eliminarea radicalilor liberi, ne ajuta in lupta cu racelile, gripele si infectiile. El ne asigura un plus de energie, fiind excelent in caz de epuizare fizica, psihica sau de stres, creste buna dispozitie si imbunatateste somnul.

Laptisorul de matca este o secretie produsa de albine, este hrana Reginei, dar si a larvelor in primele trei zile de viata. Regina este cea care da viata si altor albinute mici, depunand mii de oua zilnic. Tot ea traieste cel mai mult fata de restul albinelor din stup, doar ca nu colecteaza nectar. Pe cand albinele zboara din floare-n floare si colecteaza polenul din milioane de floricele pentru a produce un kg de miere.

Borcanelul din care luam dimineata cate o lingurita, are o combinatie de miere cu 2% concentratie laptisor de matca si este ideala pentru stimularea imunitatii si o cura foarte buna pentru energie si vitalitate. Acesta il avem de la stupul Apidava, tot de la ei avem si celelalte sortimente care iti plac atat de mult.

-Dar eu de ce iau in fiecare zi miere?

-Pentru ca e mai usor sa previi decat sa tratezi, iar o cantitate mica de miere consumata zilnic nu iti face rau, asa se face ca ai doar raceli usoare fara a ajunge la antibiotic.

3 Comments

  1. Valeria Chertes Valeria Chertes

    Mulțumim pentru recomandare,întotdeauna produsele apicole fac minuni.

  2. Este sănătoasa în primul rand, apoi are multiple beneficii

  3. Toma Tantica Toma Tantica

    Ce dulcee este..Ai dreptate si eu ma saturasem de atatea medicamente si cum a facut fata un an cum ii dau putina miere in fiecare zii..in finee ei nu-i place mierea sau dulcele in general

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: