Skip to content

Regleza-ti tranzitul intestinal, scapa de constipatie!

Ne place sa mancam alimente cat mai procesate, prajite, condimentate, foarte multe conserve si mult dulce, toate acestea in combinatie cu stresul si oboseala, distrug si incetinesc tranzitul intestinal si de aici si constipatia.

Mai exact, constipatia apare atunci cand miscarile intestinului devin lente, iar scaunele sunt foarte rare si dificile.

De asemenea, constipatia poate aparea atunci cand alimentele se misca foarte incet prin colon sau cand nu se consuma suficiente lichide.

Constipatia este cea mai frecventa afectiune gastrointestinala, aceasta se poate manifesta atat la copii cat si la adulti, provocand dureri abdominale, balonare, senzatie de prea-plin, greata, varsaturi, dureri rectale, lipsa poftei de mancare, pierdere in greutate inexplicabila etc.

Pentru a preveni sau pentru a trata constipatia avem nevoie sa adoptam un stil de viata sanatos, in care sa mancam multe legume si fructe, dar si sa consumam suficiente lichide.

Pe langa alimentele sanatoase, se poate ca organismul nostru sa aiba nevoie si de suplimente. Un remediu impotriva constipatiei este Laxasalm.

Acesta are afect laxativ si mentine un tranzit intestinal normal, contribuind la diminuarea disconfortului abdominal asociat constipatiei. Asigura restabilirea frecventei si consistentei scaunelor si eliminarea acestora.

Laxasalm de la Ayurmed are doar ingrediente naturale:

Terminalia chebula (Haritaki) – pulberea de fructe este un laxativ natural care normalizeaza tranzitul intestinal si reduce balonarea si dureriile abdominale asociate. Prin reglarea frecventei scaunelor, purifica organismul pe cale naturala prin eliminarea toxinelor existente in colon datorita unei digestii deficitare. Datorita compozitiei complexe a fructului, efectul se produce rapid si nu este necesara administrarea pe termen lung. Fructul contine taninuri hidrolizabile (24-32%) in principal acid chebulinic si acid chebulagic. De asemenea contine cantitati mici de acid galic, acid elagic, antrachinone (senozide), flavonoide (rutin, luteolin, quercetin), acizi grasi (acid palmitic, stearic, oleic, linoleic, arachidic, behenic), acizi fenolici (acid cafeic, acid ferulic, acid vanilic). Fructul este un laxativ usor, asigurand motilitatea normala a sistemului digestiv, stimuleaza apetitul, sistemul hepatobiliar si este adjuvant in cure de slabire. Ingredientele active (taninuri, flavone) combat radicalii liberi formati in procesele metabolice, sprijinind organismul in caz de stres oxidativ.

Cassia angustifolia (Senna) – puberea de frunze de Cassia angustifolia produce stimularea directa a peristaltismului intestinal fiind un laxativ de contact (datorita compupsilor antrachinonici). Produce diminuarea consistentei scaunelor prin scaderea absorbtia apei si electrolitilor la nivelul colonului. Frunzele contine compusi antrachinonici (1.5-3% senozide A si B), fitosteroli, taninuri, ulei essential, saruri minerale, mucilagii. Este indicata in constipatia functionala determinata de viata sedentara, alimentatia dezechilibrata, administrarea de medicamente, aport de lichide insuficient, neglijarea procesului de defecatie.

Pimpinella anisum (Anason), fructe – Fructele contin un ulei volatil, care este reprezentat de o cantitate mare de anetol, dar si anisaldehida, acid anisic, eugenol. Pe langa uleiul volatil, fructele de anason mai contin cumarine, tocoferol, acizi polifenolcarboxilici. Semintele au pana la 6% ulei esential, iar acesta contine pana la 90% anetol. Datorita continutului de uleiuri volatile, fructele au efect usor laxativ, spasmolitic si antibacterian. Anasonul mentine echilibrul florei intestinale, sustine digestia, calmeaza balonarile si disconfortul abdominal asociat constipatiei.

Voi v-ati confruntat cu astfel de probleme?

2 Comments

  1. Valeria Chertes Valeria Chertes

    Mulțumesc pentru recomandare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *