Cred ca stiti deja ca sunt mare fan Jamila, Laura Sava si SU. Asadar, astazi am incercat reteta pentru prajitura turnata a Laurei Sava, o nebunie.

Va spun din start ca eu am crescut un pic cantitatile ca sa fac o tava medie.

Ingrediente aluat:

3 oua

14 l zahar (eu am pus vreo 6, ca mi se parea prea dulce)

14 l ulei

14 l lapte

17 l faina

1 plic praf de copt

Ingrediente umplutura:

10-12 mere medii

4 linguri zahar sau dupa gust

Scortisoara (optional)

Mod de preparare:

Incepem prin a spala, curata si razui merele. Le punem intr-o cratita la calit cu zaharul, si le luam de pe foc cand toata zeama s-a evaporat, amestecand din cand in cand.

Intre timp pregatim aluatul: cu ajutorul mixerului batem ouale intregi impreuna cu zaharul pana se formeaza o spuma tare, adaugam uleiul si omogenizam. Faina trebuie amestecata cu praful de copt apoi o adaugam in compozitie, precedand cu laptele.

La final trebuie sa avem un aluat mai gros decat cel de clatite, dar care sa curga.

Am preincalzit cuptorul la 180 grade, sus si jos, iar in tava tapetata cu hartie am turnat jumatate de compozitie.

Aceasta a stat la cuptor pana a inceput sa se rumeneasca usor, peste prima foaie deja coapt am adaugat merele si le-am uniformizat, apoi am turnat a doua foaie, restul de aluat.

Acum merge la cuptor pentru inca 40-45 minute, cand s-a bronzat frumos pe deasupra am scos-o.

Am lasat-o sa se raceasca si am taiat-o pentru a putea fi servita.

Un desert cu care nu am dat niciodata gres si care dispare rapid din farfurie.

Am incercat si varianta cu branza de vaci care este la fel de gustoasa si un pic mai usor de facut.

Va plac astfel de retete?

Reteta originala o gasiti pe site-ul Laura Sava.

Share: