Skip to content

Cureaua, un accesoriu util

Curelele sunt „cingatori” speciale care în general se aranjeaza în jurul taliei și sunt utilizate în mod obișnuit pentru păstrarea pantalonilor sau a fustelor pe corpul persoanei, deși uneori sunt folosite în scopuri decorative.

Curelele sunt în general confecționate din piele sau din țesături grele, cu modele traditionale, alteori sunt impodobite cu paiete, margele sau pietre semipretioase.

Curelele includ o cataramă sau o bandă în designul lor și, adesea, o serie de găuri pentru ca vârful cataramei să fie inserat, făcându-l reglabil în lungime. Catarama este importanta, deoarece se poate accesoriza cu diferite margele sau pietre pretioase sau semipretioase. O curea de firma Trussardi poate avea insemnele brandului expus pe catarama.

Bărbații au folosit centuri ca parte a îmbrăcămintei de la 1000 î.Hr chiar mai devreme.

În epoca modernă, până în jurul anilor 1920 curelele erau folosite pentru a ține pantalonii în sus, deoarece pantalonii aveau talie inferioară în acel moment.

Înainte de anii 1920, curelele erau în general folosite pentru decorare. Unele curele, centuri de utilitate, sunt folosite pentru a transporta obiecte sau unelte în jurul taliei pentru un acces rapid și ușor.

În Evul Mediu timpuriu și în anii 1900-1910, a devenit la modă pentru femei să poarte centuri.

Unele curele au fost produse pentru a fi purtate pe picioare.

Secțiunea curelei care se blochează sau este introdusă într-o buclă este considerată a fi numită Lattiilus.

One Comment

  1. I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *