Skip to content

OSB-ul principalul material pentru etajarea caselor vechi

Etajarea caselor a devenit o moda, din ce in ce mai multe familii aleg sa isi inalte casa, decat sa construiasca una noua.

Destul de ingenios as zice eu, atata timp cat locuinta este una rezistenta. Pentru etajare, este clar ca nu mai vorbim despre acelasi proiect ca la prima casa pentru ca nu vrem sa ii afectam structura.

Dar din ce construim etajul?

Materialele de baza pentru structura etajului sunt lemnul si OSB-ul.

OSB-ul provine din limba engleza – Oriented Strand Board. Aceasta este de fapt o placa alcatuita in proportie de 90% din aschii de lemn.

Este unul dintre cele mai recomandate materiale in constructii pentru ca are o rezistenta mare (datorita orientarii fasiilor de lemn) si din acest motiv este folosit foarte des in acest domeniu.

Dispune de o foarte buna elasticitate, confera un aspect estetic placut, iar instalarea se face simplu si usor. Nu necesita nici un fel de ingrijire si este perfect pentru, acoperis, pardoseli, pereti sau etajarea caselor vechi si nu numai.

Daca peretii despartitori vor fi construiti din OSB, atunci acestia vor fi foarte bine izolati termic si fonic, iar lista avantajelor poate continua.

OSB 2 este un material flexibil, care nu rezista la umiditate. Acesta este recomandat pentru decoratiuni sau in industria mobilei.

In schimb, placile de OSB 3 sunt atat de rezistente incat pot fi folosite atat la interior cat si la exterior, fara a exista riscul de a se umfla excesiv la umiditate.

Calitatea acestor placi provine de la lemnul de pin fibros, dar si de la cele trei straturi presate.

Daca nu te-am convins inca, afla ca OSB-ul este preferat chiar si de cei cu un buget redus, deoarece este o solutie ieftina si cu multe beneficii. Mai multe despre acest produs, dar si despre alte materiale pentru constructii gasesti pe Magconstructii.ro.

Cum vi se par aceste placi?

Ati vazut vreodata o locuinta construita din OSB?

19 Comments

  1. Valeria Chertes Valeria Chertes

    Mulțumim pentru recomandare.

  2. Imi plac casele etajate, ne oferă un plus de spatiu.

  3. mihaelanistor mihaelanistor

    Multa lume opteaza pentru case din OSB și mi se par usor de ridicat și sunt si confortabile, mult mai sanatoase, eco.

  4. Un articol util despre care recunosc ca nu stiam mare lucru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *