Skip to content

Diamantele…

Una dintre cele mai recunoscute și prețuite din toate pietrele prețioase, diamantul, are o atracție și o semnificație universală. Se crede că a apărut pentru prima dată în India cu 4000-6000 de ani în urmă, diamantul este compus din carbon pur și este cunoscut ca fiind cea mai grea substanță găsită în natură.

În timp ce, cele mai cunoscute diamante sunt impecabile și incolore, ele sunt si foarte rare. Cel mai mare diamant impecabil din lume este The Paragon, o bijuterie din clasa D, cântărind 137,82 carate.

Mulți artiști și designeri folosesc în prezent bijuteriile naturale colorate și rustice pentru bijuteriile diverse, pământești, somptuoase și organice. Ele sunt la fel de distinctive ca diamantele tradiționale, dar oferă o eleganță mai individuală.

Procesul kimberley:

Sistemul de certificare al Procesului Kimberley a fost adoptat în mod oficial în 2003 și protejează diamantele de conflict care intră în industria legitimă de comerț cu diamante. Multe tari – inclusiv SUA – au adoptat această politică în legislația națională.Toți artiștii și designerii aderă la această politică și folosesc doar diamante fără conflicte în bijuteriile lor.

Diamante tăiate si strălucitoare:

Această tăiere modernă este probabil cea mai obișnuită și recunoscută in ceea ce priveste diamantele tăiate și una dintre cele mai dorite pentru îmbunătățirea jocului de culoare și maximizarea strălucirii. Astfel de taiere a diamantului o intalnim la un inel de logodna cu diamant Andree.

O reducere strălucitoare constă în 56 – 58 fațete. Rotundă, ovală, radiantă, prințesă, inimă, marmură și diamante tăiate in forma de  pară intră în această categorie.

Tăierea in 58 de fatete este împărțită în coroană (partea superioară), centura (partea cea mai largă) și pavilionul (baza) și este calibrată printr-o formulă precisă pentru a obține o culoare și o strălucire maximă.

Taietura trandafir in diamant:

Această tăietură neobișnuită, devenind din ce în ce mai populară și distinctivă, a fost folosită încă din 1520 și a fost creată pentru a se asemăna cu un mugur de trandafir deschis. Diamantele in forma de trandafiri au fost stilul predominant de diamante din Europa din secolele XVI-XVIII.

Diamantele de trandafir au o bază plată fără pavilion și o coroană compusă din fațete triunghiulare (de obicei 12 sau 24) în formă simetrică. Suprafața de obicei se ridică la un punct.

Fatetele de pe un diamant tăiat cu trandafir sunt adesea în două rânduri – cu „fațete stea” (de obicei șase triunghiuri) în centru și un număr proporțional de fațete în al doilea rând.

 

 

 

 

 

 

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *