Skip to content

Cornulete cu gem

Obisnuiesc ca in fiecare saptamana sa fac ceva dulce, astazi a venit randul acestor cornulete pufoase umplute cu gem de prune, sau orice alfel de umplutura va face cu ochiul, dar care sa nu fie zemoasa.

Ingrediente

  • Faina aproximativ 1kg
  • Un cubulet drojdie
  • Lapte in jur de 200-300 ml, sau cat cuprinde faina
  • 3 oua
  • 50 grame unt
  • Sare
  • Zahar 5,6 linguri

Optional:

  • Coaja de lamaie
  • Un varf de cutit dr sofran
  • Zahar vanilat

Mod de preparare

1. Pentru inceput facem maiaua din putin lapte caldut, drojdia, 1 lingura zahar, le amestecam bine si le lasam la dospit 15 minute la loc caldut.

2. Intre timp cernem faina, adaugam praful de sare, coaja razuita de la o jumatate de lamaie. Intr-o lingura de lapte cald dizolvati sofranul, iar apoi adaugati peste faina. La fel procedam si cu maiaua dospita, dar si cu cele 3 oua batute in prealabil.

3. Amestecam foarte bine toate ingredientele, apoi adaugam untul la temperatura camerei. In functie de textura aluatului mai adaugam lapte sau faina, dupa ce l-am framantat bine, aluatul ar trebui sa fie solid, pufos si nelipicios. Il acoperim bine si il lasam la crescut 45 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

4. Cat timp aluatul sta la dospit, pregatim blatul de lucru si umpluturile. Eu am folosit gem de prune, mere razuite si calite, dar am incercat si o umplutura cu mac (100 gr mac, 50 gr zahar,75 ml lapte, 1 lingurita unt, 1 plic zahar vanilat, putina esenta si le-am fiert pana a ajuns la consistenta unei creme).

5. Aluatul a crescut frumos si incepem modelarea cornuletelor. Intindem o foaie de aluat si cu ajutorul unei farfurii rotunde decupam un cerc, pe care in taiem in 8 triunghiuri egale. La baza triunghiul punem cate o lingurita de umplutura apoi le rulam in asa fel incat umplutura sa nu aiba pe unde sa iasa.

6. Cornuletele mele nu le-am uns cu nimic, daca vreti o puteti face cu un ou batut si putin zahar. Le-am copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 180 grade, sus si jos pentru 20-25 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Au iesit extrem de pufoase si delicioase, daca v-am facut pofta astept sa imi spuneti cum v-au placut.

Voi ce mai faceti bun celor mici?

12 Comments

  1. Valeria Chertes Valeria Chertes

    Multumim pentru reteta, am sa fac si eu.

  2. Am sa le încerc și eu retata! Arata foarte bine!!

  3. oanaroman91 oanaroman91

    Ce frumos au ieșit. Chiar căutam o rețetă de aluat de cornulete care sa le faca sa fie fragede și sa creasca ‘mari’. Eu foloseam aluat fraged din comerț, dar nu are același farmec. Mulțumesc de rețeta!

    • Ana-Maria Gogu Ana-Maria Gogu

      Cu drag

  4. O singură dată am făcut cornuri, dar cu rahat, o să încerc și rețeta ta.
    Ți-au ieșit foarte bine, mi-ai făcut poftă.

  5. Chiran Mihaela Daniela Chiran Mihaela Daniela

    Am sa le încerc și eu retata! Arata foarte bine!!

  6. Rotaru Gabriela Tatiana Rotaru Gabriela Tatiana

    Super arata,faina reteta,o voi face si eu!

  7. Daniela Ivi Daniela Ivi

    Au iesit foarte bine!

  8. Marius Adamei Marius Adamei

    Grozava reteta!

Lasă un răspuns la Amy Mamy Anulează răspunsul

%d blogeri au apreciat: