Astazi traditia ne spune ca trebuie sa pregatim 40 de mucenici, pentru ziua de maine fiind 9 martie.
Acestia ii puteti face din aluat de cozonac, se gatesc foarte usor si sunt deliciosi si pufosi.
Ingrediente:
- Un kg faina de grau
- Drojdie 50 gr proaspata
- 450 ml lapte sau apa calduta
- 125 gr zahar
- 50 ml ulei
- Sare
- 3 oua
- Zahar vanilat sau/si esenta de vanilie
- coaja de la o lamaie
-
2 galbenusuri
Pentru decor:
50 ml miere dizolvata cu putina apa
200 gr Nuca macinataMod de preparare:
Se face maiaua din putin apa calduta sau lapte, adaugam zaharul, drojdia si putina faina, lasam la dospit.
Intre timp cernem faina intr-un lighean incapator, adaugam coaja de lamaie, esenta, zaharul vanilat, o lingurita sare, ouale si drojdia dospita. Omogenizam totul, adaugam si uleiul si ne apucam de framantat, pana ajungem la un aluat pufos.
Aluatul obtinut il vom lasa la dospit pana isi va dubla volumul.
Apoi vom forma mucenicii in opturi mici, si ii asezam frumos in tava, cat de cat distantati pentru ca vor creste foarte mult la copt. Cele doua galbenusuri le amestecam bine cu o lingura de apa si putin zahar, apoi ungem frumos toti mucenicii.
Ii dam in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 minute sau pana cand se rumenesc frumos.
Dupa ce s-au copt, mucenicii pufosi se lasa putin la racit apoi se ung cu miere si pe deasupra se presara nuca macinata.
Pofta buna!
Felicitari,arata supeeer!
Ce bine arata, yum yum
Arata bine
Ce bine arata
Da !Ce sa va zi arata super bine!
Ce bine arăta😍Multumim pentru retetă😍
Super arata
Mulțumim mult pentru rețetă, o să-i încerc și eu cât de curând! Arată senzațional
Ce bine arată !😍
Arata delicios
Sant superbi!
Ce bine arata! <3