Skip to content

Sa vorbim despre repatrieri!

In trecut, exilul era una dintre cele mai mari pedepse care se puteau da oamenilor. Poetul latin Ovidiu a fost adus la Constanta, locul in care s-a stins putin cate putin de dorul patriei sale si se zice ca tot aici ar fi si inmormantat.
Tot timpul vietii i-a scris lui Augustus, cerandu-i iertare, dar in zadar. Pe piatra pusa in loc de cruce pe mormantul sau se zice ca au fost daltuite versurile:„Sub astă piatră zace Ovidiu, cântărețul
Iubirilor gingașe, răpus de-al său talent,
O, tu, ce treci pe-aice, dac-ai iubit vreodată,
Te roagă pentru dânsul: să-i fie somnul lin.”
Poate fi somnul lin cuiva care a murit de dorul tarii sale si a nadajduit sa mai poata imbratisa vreodata pamantul tarii sale?
Daca pleaca un roman la munca in Italia, se gandeste tot timpul la ce a lasat aici. Mai intai la familie, apoi la prieteni si vecini, dupa aceea la casa lui, la biroul lui si patul lui, la casa parinteasca si locul in care a copilarit.
Pentru asta se impun repatrieri! Oamenii insetati de tara lor, care se sting mult prea departe de ea, trebuie adusi acasa.
Lumile barbare de care vorbea Ovidiu au disparut. Pe vremea lui, in mod sigur ca era dificil de facut o repatriere internationala. Cu ce sa fi fost dus inapoi la Roma? Cu caruta? In mod cert ca ar fi facut cateva saptamani bune pana acolo si pe atunci nu exista imbalsamarea. Transporturile aerian si rutier nu existau, dar nici firmele de repatriere care sa se ocupe repede si bine de tot!
Acum nu se mai fac exilari, dar oamenii aleg sa munceasca peste hotare din dorinta de a avea mai mult si a asigura un trai mai bun celor dragi. Ei pleaca nadajduind ca totul va fi bine, dar viitorul nu le apartine. Da, din pacate se intampla sa mai si moara pe taram strain!
Cum ai putea tu, apartinatorule, sa il abandonezi pe cel drag acolo, stiind ca el a plecat si pentru tine si existand facilitatile oferite de firmele de servicii funerare?
Nu trebuie sa infrunti necunoscutul ca el sa aiba un mormant prietenos!
Este suficient sa contanctezi o firma de servicii funerare si sa stabiliti impreuna planul de actiune si ei fac totul, iar tu astepti in tara.
Sa fii incredintat ca toate demersurile vor fi facute ca pentru cineva de-al lor, fiindca sunt empatici si in plus au experienta in repatrieri!
De zeci de ani fac asta si clientii sunt multumiti 100%. Cum sa nu existe multumire, daca preturile incep de la 999 de euro, iar pachetul repatrierii este complex?
Acesta include:
-toate lucrurile necesate decedatului pentru a fi pus in sicriu si inhumat: haine, sicrie, cruce inscriptionata, lenjerii pentru sicriu.
-toate manoperele necesare pregatirii trupului neinsufletit si repatrierii
– intocmirea documentatiei de repatriere
-masina si costurile aferente transportului: combustibilul, salariul soferilor.
Sa lasi pe cineva drag sa fie incinerat sau ingropat in pamant strain inseamna sa il condamni la exil vesnic, acum cand exista atatea facilitati!
S-ar putea ca decedatul sa iti ierte asta, daca nu vei da curs dorintei si nevoii sale de repatriere, dar mai tarziu, sa nu iti poti singur ierta abandonarea unui om lipsit de aparare prin straini!

3 Comments

  1. I am an investor of gate io, I have consulted a lot of information, I hope to upgrade my investment strategy with a new model. Your article creation ideas have given me a lot of inspiration, but I still have some doubts. I wonder if you can help me? Thanks.

  2. Your article made me suddenly realize that I am writing a thesis on gate.io. After reading your article, I have a different way of thinking, thank you. However, I still have some doubts, can you help me? Thanks.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *