Skip to content

Epilarea impune riscuri

Sunt convinsă că cel puțin o dată în viață te-ai întrebat dacă epilarea impune și riscuri, mai ales dacă ești un tânăr adolescent care își dorește să facă acest pas.

Întrebarea nu este deloc deplasată mai ales dacă ținem cont de așa zisa vorbă bătrânească „Baba, la frumusețe suferă!”. Treaba nu-i chiar așa pentru că, în secolul modern din care facem parte, ritualul de îngrijire și înfrumusețare corporala ar trebui să fie unul plăcut, mai puțin sau chiar deloc dureros și inconfortabil.

Așadar, m-am gândit să-ți vin în ajutor cu acest mini ghid despre epilare și riscurile ei.

În primul rând nu recomand o asemenea operațiiune, de obicei invazivă și fără riscuri, de la o vârstă foarte fragedă. În funcție de metoda de epilare pe care o alegi, aceasta poate afecta firul de păr din zona respectivă mai mult sau mai puțin. De asemenea, cu cât te epilezi mai des, cu atât firul de păr poate crește mai repede. De aceea vrei să ei ce-a mai bună decizie atunci când este timpul.

În materie de metode de epilare poți alege varianta clasică, cu ajutorul unei lame de ras, una din procedurile cele mai invazive. Alegerea lamei de ras contează extrem de mult și aceasta trebuie aleasă ținând cont de structura firului de păr. Spre exemplu, dacă ai părul închis la culoare, îți recomand o lamă profesională cu cinci benzi de tăiere și gel incorporat. De obicei acestea au o durată îndelungată de viață dar și un preț mai mare decât lamele de unică folosință. Riscul prin utilizarea lamei de ras este acela de a face o teșitură necorespunzătoare provocând astfel apariția unei răni minore. De aceea îți recomand acea lamă, completată de o spumă de ras intens hidratantă, eventual și un ulei post-depilare care să prevină și eventualele iritații ale pielii.

O altă metodă la care poți apela este cea cu ceară care, smulge firul de păr, îngreunând creșterea acestuia, spre deosebire de lama de ras, unde părul crește mai repede. În acest sens, îți recomand acest kit epilare care conține toate ustensilele de care ai avea nevoie. Această procedură provoacă un ușor disconfort, însă de asemenea, uleiul de după epilare îți va veni în ajutor, pentru a calma pielea.

De recomandat este să nu-ți lipsească nici acești dezinfectați instrumentar care, spre exemplu, în cazul în care apelezi la epilarea cu ajutorul aparatelor profesionale de epilare, ajută la dezinfectarea și la eliminarea oricărei posibilități de infecții, iritații, etc.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *