Skip to content

Inghetata fara zahar facuta acasa cu ingrediente simple marca Sweeteria & Meggle

Chiar daca zilele insorite sunt putine anul acesta, noua ne place inghetata si o savuram chiar si pe vreme ploioasa. Prefer sa o fac in casa si sa am libertatea de a incerca diferite variante.

Pentru inceput mi-am pregatit ingredientele, mai multe ca sa am de unde alege. In final, m-am decis ca in aceasta reteta sa folosesc doar frisca de la Meggle si banutii de ciocolata de la Sweeteria. Asadar ca si ingrediente avem nevoie de:

  • Frisca vegetala Meggle
  • Banuti ciocolata Sweeteria
  • Capsuni si zmeura congelate
  • Cornete

In prima faza frisca vegetala ar trebui sa stea cateva ore la frigider inainte de a o bate. Daca aveti frisca deja racita inseamna ca e numai buna de batut cu mixerul.

O batem la viteza medie pana cand obtinem o frisca consistenta care, daca intorci vasul cu fundul in sus, ea nu curge.

Fructele congelate le-am blenduit pana cand au devenit o pasta, dar le puteti lasa si bucati mai maricele. Le-am amestecat cu frisca si le-am dat la congelator peste noapte.

Banutii de cicolata i-am topit punand o oala cu apa la fiert si un bol deasupra, acolo banutii au devenit o ciocolata lichida. Dupa ce s-au topit am pus cate o lingurita in fiecare cornet, dar am pastrat si pentru decor.

Inainte sa servim inghetata am scos-o din congelator pentru jumatate de ora, astfel inghetata va lua forma frumoasa a cupei sferice.

In cornetele gata pregatite am pus cate doua, trei cupe de inghetata. La final am decorat cu putina ciocolata si capsune proaspete, am servit-o cand incepea sa se topeasca.

Ne-a placut foarte mult aceasta varianta, desi daca as fi aruncat si cateva migdale maruntite ar fi fost si mai buna.

Este o reteta foarte simpla cu care nu vei da gres, dimpotriva ii vei uimi pe ai tai cu o combinatie deosebita de arome si cu un decor de efect.

Cu frisca batuta care a mai ramas, am facut un mini-tort cu piscoturi vegane pentru mandruta mea, care imi cere zilnic ceva bun si neaparat cu frisca.

Tot cu frisca de la Meggle am decorat si tortul de 1 iunie pentru copii si nepoti, cu totii au fost super incantati.

Voi ati incercat sa combinati produsele de la Sweeteria cu cele de la Meggle?

20 Comments

  1. Valeria Chertes Valeria Chertes

    Am sa fac și eu ,îmi place mult înghețată.

  2. Mihaela Nicolita Mihaela Nicolita

    Multumesc pentru reteta

  3. Domnica Iles Domnica Iles

    Mmmhm e delicios

  4. Stan Danny Stan Danny

    Cea mai buna inghetata!

  5. Olivia Dinescu Olivia Dinescu

    Arata bine

  6. Ispir Gabriela Ispir Gabriela

    Arata tare frumos

  7. Imi plac produsele Sweeteria. Nu am incercat sa fac inghetata dar o sa topesc ciocolata sa pun peste clatite.

  8. Nu am. Incercat pana acum, dar separat am. Consumat și chiar au fost foarte ok produsele! Cred ca voi face și eu înghețată, pare foarte bună!

  9. Vaaaiii, ce bine arata si cu sigutanta este delicioasa!! Ce pofta mi-ai facut! M-as incumeta si eu sa fac, numai sa gasesc produse Sweeteria. ❤

  10. mihaelanistor mihaelanistor

    Folosesc si eu produsele de la Meggle, si frisca si smantana dulce pentru paste. Am multe capsuni, trebuie sa incerc si eu aceasta reteta de inghetata.

  11. Mustafa Eryn Mustafa Eryn

    Cea mai buna inghetata, multumesc pentru reteta.

  12. Vai cât de bine arata. Mi a lăsat gura apa. 🎂😅😅 Trebuie sa încerc și eu ceva asemănător.

  13. Trebuie sa incerc si eu reteta ta! Arata apetisant!

  14. Arata tare bine. Nu am facut niciodata inghetata, trebuie sa incerc si eu.

  15. Mmmm … totul arata atat de apetisant. Si eu consum produsele Sweeteria pentru ca sunt tare bune

  16. cristina0399 cristina0399

    Voi face si eu neaparat, mai ales pentru ca in sezonul asta nu am mâncat deloc înghețată de casa.

  17. barbierucristina barbierucristina

    Piticul meua dora inghetata asa ca am sa incerc si reteta ta, pare foarte usor de facut.

  18. Georgiana Georgiana

    Mereu folosesc frisa Meggle atunci cand fac tort sau prajituri. Ciocolata de la Sweeteria nu am folosit inca. Multumesc pentru reteta!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: