Skip to content

Cizmele cu toc inalt pot fi periculoase?

Încălțămintele la modă cu toc înalt pun femeile în pericol pentru alunecări, căderi și răniri pe gheață și pe zăpadă, avertizează experții Colegiului American de Chirurgie pentru picioare și gleznă (ACFAS). Aceste cizme populare au în mod obișnuit tocuri înalte, cu vârfuri spinoase și degete înguste și îndreptate.

„Purtarea tocurilor înalte te face mai instabilă când te plimbi pe suprafețe uscate, să nu mai vorbim de cele alunecoase, cum ar fi gheața sau zăpada”, spune Kimberly Eickmeier, DPM, FACFAS, purtător de cuvânt al grupului chirurgilor. O cizmă elegantă cu toc jos este mult mai la modă decât un baston sau cârje.

Eickmeier recomandă, de asemenea, ca femeile să scuture talpa cizmelor noi sau să cumpere tălpi din cauciuc adeziv, pentru a oferi o mai buna tracțiune.

Căderile de la cizme cu toc înalt pot duce la o serie de leziuni, în funcție de modul în care femeia își pierde echilibrul. Dacă gleznele se rostogolesc spre interior sau spre exterior, își poate rupe gleznele. Dacă partea cizmei care acopera glezna este larga, ligamentele pot fi întinse sau rupte, provocând o entorsă a gleznei. Potrivit site-ului consumatorilor de la ACFAS, FootHealthFacts.org, gleznele rupte și entorsele pot fi prezente în același timp.

„În această perioadă a anului, văd o varietate de oase rupte care apar la pacienții care au alunecat pe gheață”, spune Eickmeier. Acestea includ degetele de la picioare, calcaiele și gleznele. „

Eickmeier îndeamnă femeile să nu se rănească de la alunecări și să cadă atunci cand poarta cizme de iarna cu toc înalt si sa mearga imediat la un chirurg ortoped pentru evaluarea și tratamentul prompt. Între timp, utilizați imediat metoda RICE – odihnă, gheață, compresie și înălțime – pentru a ajuta la reducerea umflăturilor, a durerii și a altor vătămări.

Întârzierea tratamentului poate duce la complicații pe termen lung, cum ar fi instabilitatea și durerea cronică a gleznei, artrita sau deformarea „, spune Eickmeier. Chiar dacă poți să mergi pe piciorul accidentat, durerea, umflarea sau vânătaia indică o vătămare gravă.

One Comment

  1. Valeria Chertes Valeria Chertes

    Eu port foarte rar tocuri înalte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *