Skip to content

www.realcont.ro te invata contabilitate ca la carte

Contabilitatea este o arta, arta de a cheltui cu folos toti banii si de a face economie. Un contabil bun te invata cum sa stopezi risipa incepand de la stropul de apa care se prelinge, fiindca robinetul nu a fost inchis bine si continuand cu becul uitat aprins si de ultimul care a parasit biroul sau cladirea.

Contabilitatea ca la carte inseamna sa stii exact cati bani ai in cont la orice ora din zi si din noapte si sa iti alegi salariatii pe spranceana.

Noi am invatat contabilitate de la reprezentantii firmei Realcont care s-au ocupat de banii nostri. I-am gasit simplu, intrand aici: https://www.realcont.ro.

Iata ce am invatat de la ei:

  1. O buna parte a succesului financiar al unei firme depide de serviciile de contabilitate pe care le are la dispozitie.

Nu pasa oricui sarcina de a se ocupa de banii tai, fiindca risti sa ii pierzi. Ei ne-au invatat acest lucru spunandu-ne doua lucruri la semnarea contractului. Primul: ca au o experienta de 15 ani si ca nu au existat clienti nemultumiti. Al doilea: ca se afla in posesia unei asigurari profesionale, prin urmare, daca ar gresi, clientul ar fi despagubit.

  1. Simplificarea cheltuielilor, de cate ori acest lucru este posibil, prin angajarea unor salariati care sa lucreze de la distanta. Asa tin ei contabilitatea si ne-au facut sa intelegem ca prin aceasta strategie economisim: electricitate, apa, caldura, consumabile, aparatura si echipamente speciale cu care lucreaza un contabil.

Angajatorul si prestatorul de servicii pot comunica telefonic sau prin e-mail. Ei nu trebuie sa se vada fata in fata, sa plateasca bani de transport si sa piarda timpul, ci este suficient sa trimita lucrarile la timp.

  1. Alegerea ofertelor tentante si verificate. Daca se poate sa gasesti un contabil foarte bun la jumatate de pret, de ce sa nu il angajezi pe o perioada mai mare? Si inainte de semnarea contractului, intreaba in stanga si in dreapta cum lucreaza acesti profesionisti, iar daca exista mai multe evaluari pozitive, nu mai sta pe ganduri!descărcare.png

Ce m-au invatat direct cei de la Realcont.ro? Sa caut atent servicii premium in cele mai avantajoase conditii. Ei chiar le ofera, iar antreprenorii nu au altceva de facut, decat sa intinda mana si sa semneze cu multumire contractul. Cine ar oferi clientilor trei luni de contabilitate gratuita, la contractul semnat pe 2 ani si o luna gratuita pentru un an de colaborare?

Angajarea unui contabil in astfel de conditii este ideala pentru firmele mici, care nu au birouri suficiente pentru personal si se afla la inceput de drum si pentru toate categoriile de angajatori care isi doresc servicii excelente la cel mai mic pret.

Trebuie sa stiti ca pe noi ne-au consiliat si managerial si toate ideile pe care ni le-au dat s-au concretizat in multi bani.

Asa gandeste un contabil, sa apere banii clientului sau si sa il invete pe acesta sa nu cheltuiasca fara rost.

Contabilul este asemenea unui profesor care da si lectii practice celui care il angajeaza. Eu, care nu credeam in lucrul de acasa si intre colaborarea de la distanta intre oameni, mi-am dat seama cate economii imi aduce aceasta solutie.

Datorita lor am avut ocazia sa evaluez corect o astfel de colaborare.

E randul meu acum sa va vorbesc deschis si sa va fac sa intelegeti cate economii faceti cu ei. Lectia eficientei economice pe care mi-au predat-o nu trebuie sa se piarda.

De la acesti profesionisti cu spirit didactic am invatat sa las contabilii sa se ocupe si de salarizare si de alte sarcini, fiindca isi indeplinesc toate sarcinile repede si bine.

Ce am mai invatat de la ei? Sa tintesc sus pentru firma mea. Sa nu ma multumesc cu putin si sa ma afund in mediocritate. Este usor sa te plafonezi, dar greu te mai smulgi in monotonie. In afara faptului ca mi-a insuflat aerul de invingator, m-au facut sa inteleg ca un manager se formeaza in timp, ca nimeni nu s-a nascut pe fotoliul directorial, dar importanta este dorinta fierbinte de a invata.

Consider ca un om de afaceri nu invata in intreaga sa viata, cat invata de la acesti profesionisti generosi. Totul este sa ai sufletul deschis si sa asimilezi tot ceea ce iti transmit si in calitate de economisti, dar si in calitate de afaceristi.

Capitol dupa capitol, lectie dupa lectie am invatat de la acesti profesionisti de vaza care ridica sus stindardul contabilitatii romanesti si cu toate acestea vor atat de putin pentru munca lor!

Realcont.ro este definitia corecta a activitatii lor, desi unii ar considera ca este o definitie metaforica. Ei tin cu putere balanta corecta a cheltuielilor si incasarilor, depun evidentele la termen, isi fac datoria cu prisosinta.

Pe noi ne-au convins atat prin calitatea muncii lor, de pe urma careia culegem roade bogate, cat si prin calitatile umane: loialitate, empatie, daruire.

Colaborarea noastra nu are cum sa inceteze curand, fiindca le datoram mult. Pana acum am mers impreuna pe acelasi drum si nu ne-am lasat unul pe celalalt la greu!

3 Comments

  1. I agree with your point of view, your article has given me a lot of help and benefited me a lot. Thanks. Hope you continue to write such excellent articles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *