Skip to content

Informatii utile despre o operatie marire sani

La ce trebuie sa ne asteptam de la o operatie marire sani? Atunci cand mergem la un medic specialist, precum Dr. Calu, acesta ne va raspunde in legatura cu tipurile de proteze care exista si in ce consta aceasta procedura, inclusiv la ce sa ne asteptam dupa operatie.

Ce se intelege prin augmentarea chirugicala a sanilor?

Marirea sanilor, cunoscuta in medicina si ca augmentare mamara, este o procedura chirurgicala care are ca scop cresterea dimensiunii si formei sanului feminin. Aceasta tehnica, care implica implantarea unei proteze, este realizata doar la clinicile sau spitalele acreditate.Tehnica care creste definitiv volumul sanului este, cum spuneam, implantarea implanturilor mamare, chiar daca exista alte proceduri, cum ar fi cea care implica preluarea tesuturilor din corpul pacientei. Proteza este implantata intre glanda mamara si muschiul pectoral, iar incizia facuta pentru a insera aceasta proteza se va face in areola, in axila sau in canelura inframamara folosind o anestezie generala. Implantul protetic utilizat in timpul unei mariri a sanilor este compus dintr-un gel de silicon invelit intr-o membrana bruta de silicon. Forma poate fi rotunda sau anatomica (sub forma de picatura) in functie de nevoile si cerintele pacientei.

Care sunt candidatele ideale pentru aceasta interventie?

Pacientele ideali pentru a suferi aceasta interventie chirurgicala trebuie sa fie in stare buna de sanatate si stabile emotional, capabile sa inteleaga tipul de rezultat care poate fi obtinut in urma operatiei, fara a avea asteptari utopice. In ceea ce priveste mastoplastia efectuata la femeile care doresc sa recupereze volumul sanului in urma unei sarcini, este bine sa le informam ca, in cazul unei a doua sarcini, este posibil ca efectele interventiei chirurgicale sa dispara.

Ce se intampla in timpul primei vizite la chirurgul plastician?

In timpul primei vizite, chirurgul va evalua dimensiunea si forma sanului, elasticitatea pielii si sanatatea pacientului in general, in unele cazuri poate fi necesara si o mamografie. Tehnicile chirurgicale posibile vor fi, de asemenea, explicate. Este important sa informati specialistul daca luati medicamente sau suplimente, daca sunteti fumatoare, daca ati avut sarcini anterioare si / sau daca exista posibilitatea unei sarcini viitoare.

Ce tipuri de proteze pot fi utilizate?

Protezele pot fi rotunde sau anatomice, netede sau aspre. Alegerea celei mai potrivite proteze este luata in urma vizitei si discutiei cu specialistul, care va evalua caracteristicile fizice ale pacientei pentru a-i oferi solutia cea mai potrivita si armonioasa. Protezele netede sunt mai ieftine, insa, in urma utilizarii lor, s-a constatat o incidenta mai mare a contracturii capsulare; in timp ce protezele dure, mai scumpe reduc disconfortul, complicatiile si senzatia unui „corp strain”. Protezele anatomice sunt cele mai solicitate, deoarece ofera un rezultat mai natural decat cele rotunde (foarte utile in cazul mastoplastiei in urma unei sarcini sau in cazul in care doriti sa cresteti dimensiunea sanului de mai multe dimensiuni). In cele din urma, exista si o diferenta in materialul care alcatuieste aceste proteze: acestea pot avea ser fiziologic sau silicon in ele.

In ce consta operatia?

Inainte de a suferi o marire a sanilor, va trebui sa urmati indicatiile specialistului cu privire la aportul de lichide, alimente, medicamente, fumat si hidratarea sanilor. Daca urmati o terapie anticoagulanta, aceasta trebuie suspendata inainte de operatie. Operatia, care dureaza 1-2 ore, se efectueaza in sala de operatie sub anestezie generala. O mica incizie va fi facuta in apropierea areolei, a aripii sau a canelurii inframamare, astfel incat sa o faca aproape invizibila dupa vindecare. Tesutul mamar va fi apoi ridicat si protezarea pozitionata. In multe ocazii se folosesc conducte de drenaj care vor fi scoase a doua zi. In urma operatiei, pacienta va trebui sa astepte cel putin 4-6 ore inainte de a putea lua lichide si dupa 24 de ore va putea reveni acasa. In caz de durere, pacienta va putea lua analgezice, antiinflamatoare sau antibiotice cu ajutorul unor protectori gastrici, dupa caz . Este posibil ca pacienta sa se planga de dureri de san timp de cateva saptamani. In plus, va trebui sa poarte un sutien special, 24 de ore pe zi, timp de o luna. Va fi posibil sa reveniti la munca dupa cateva zile, dar este recomandat sa nu ridicati greutati peste cap timp de 2-3 saptamani si sa evitati contactul fizic excesiv timp de cel putin 3-4 saptamani.

Care sunt riscurile unei mariri a sanilor?

Chirurgia de marire a sanilor este o tehnica sigura, cu conditia sa fie efectuata de un chirurg calificat, precum Dr. Calu. Cu toate acestea, ca in orice operatie, pot exista complicatii: cea mai frecventa este contractura capsulara, care apare atunci cand cicatricea interna care se formeaza in jurul protezei se ingusteaza excesiv, intarind sanul. Alte complicatii posibile, in general temporare, sunt: hematom, infectii, modificari ale sensibilitatii sfarcurilor. Un risc extrem de rar este ruperea protezei cu consecinta dispersiei lichidului intern. In cazul in care proteza este compusa din ser, aceasta poate fi absorbita de organism fara a provoca pagube; daca in schimb este compusa din silicon este posibil ca capsula creata de corp sa nu se rupa (nu veti observa nicio schimbare) sau, in caz de rupere, puteti urmari golirea sanului. In cazul ruperii unei proteze, atat in silicon, cat si din ser, va fi necesara efectuarea unei noi proceduri chirurgicale pentru inlocuirea vechiului implant.

Cum a evoluat tehnica de-a lungul anilor?

Una dintre principalele diferente dintre evenimentele curente si trecut este calitatea protezei. In zilele noastre, protezele cu gel sunt folosite mai des, astfel incat acestea sa nu mai fie inlocuite dupa zece ani (trebuie totusi verificat) si modelate anatomic, pentru a oferi pacientelor un rezultat din ce in ce mai natural. Mai mult, in ceea ce priveste interventia chirurgicala, incizia se face la nivel perialveolar, pentru a nu lasa cicatrici vizibile, iar muschiul pectoral nu este taiat, garantand o durere postoperatorie mai mica si evitand orice miscare a protezei in interiorul sanului.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: