Skip to content

Apeleaza la servicii de reciclare si scapa eficient de deseuri!

Una dintre cele mai mari si importante probleme la nivel mondial, problema careia trebuie sa ii gasim cu totii o rezolvare, este cea legata de poluare care in ultimele decenii s-a accentuat intr-un ritm alarmant.
Indiferent de masurile luate la nivel mondial pentru incetinirea acestui fenomen, schimbarea adevarata va veni atunci cand fiecare dintre noi vom incepe sa contribuim si sa apelam la servicii de reciclare, astfel incat deseurile indiferent de tip, sa nu mai fie aruncate in clasicele gropi de gunoi, care incep sa se transforme usor usor, in adevarati munti de gunoi.
Pentru a putea intelege gravitatea acestei probleme, iata cateva exemple foarte simple si benefice ale reciclarii deseurilor de orice natura:

• 2 tone de hartie reciclata ajuta la salvarea a 17 copaci

• Sticla reciclata poate inlocui chiar si 95% din totalul materiilor prime folosite pentru producerea sa

• Cantitatea totala de lemn si hartie aruncata pe pe perioada unui an, poate ajuta incalzirea a 50 de milioane de locuinte timp de 20 de ani

• In fiecare secunda sunt folosite peste 160.000 de pungi de plastic, ceea ce reprezinta o cifra enorma

• O singura tona de otel reciclata ajuta la economisirea a 1136 kg de fier, 454 kg de carbune, precum si 18 kg de calcar

• O singura cutie de aluminiu reciclata, ajuta la economisirea energiei necesare alimentarii unui televizor timp de 3 ore.
Acestea sunt doar cateva exemple iar daca sunt analizate putin, va veti putea da seama singur care este gravitatea problemei.
Cu pasi mici dar siguri, fiecare dintre noi poate ajuta mediul inconjurator impreuna cu o firma de reciclari precum cei de la Cleanrecycle.ro. Tot ce trebuie sa facem, este sa tinem cont si sa sortam in functie de tipul de deseuri, iar mai apoi sa le predam unei astfel de firme de reciclari in vederea transportarii intr-un centru specializat.
Daca aveti o afacere precum un magazin, restaurant, fabrica si asa mai departe, Clean Recycle este o societate specializata in preluarea responsabilitatii producatorilor si importatorilor care pun pe piata din Romania ambalaje si genereaza deseuri de ambalaje, in vederea realizarii obligatiilor legale de reciclare si valorificare a acestora.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *