Skip to content

De ce sa nu subestimam importanta jocurilor educative

Este cu adevarat important pentru copii sa aiba jocuri educative care sa ajute la dezvoltarea laturii lor cognitive. Jocurile educative pentru copii pot fi de mai multe tipuri. De fapt, pe piata putem gasi jocuri educative animate, jocuri bazate pe reguli, cu adevarat multe produse care, de obicei, au un anumit succes in randul celor mici, intrucat in general sunt concepute pentru a educa, dar in acelasi timp pentru a asigura o distractie maxima.

Ce jocuri educative pentru copii putem cumpara copiilor nostri? La magazinul online artofplay.ro exista o gama diversificata de astfel de jocuri, ce vor fi perfecte pentru micuti. Sa analizam cateva exemple si cateva idei care pot fi utile in aceasta privinta.

Printre cele mai apreciate jocuri pentru copii care vizeaza educatia este Gears! Gears! Primul meu set de construit, un joc de constructie iubit de micuti. Poate fi foarte util pentru un copil intre 3 si 6 ani, pentru a-i stimula gandirea spatiala. Adesea, acestei abilitati nu i se acorda prea multa importanta, dar este fundamentale pentru ca sta la baza intregii competente creative.

Ar fi util sa alegem si puzzle-ul clasic? Fie ca vorbim de un puzzle pentru copiii mai mici sau unul pentru copii mai mari, trebuie sa facem acelasi discurs anterior. Puzzle-urile, chiar si pentru cei mici, actioneaza la fel ca si constructiile, stimuland gandirea spatiala si favorizand capacitatea de abstractizare. Copilul trebuie sa fie capabil sa realizeze o simulare mentala, alcatuind o figura. Neuronii implicati sunt multi si, prin urmare, putem spune ca astfel de jocuri educative sunt o modalitate foarte buna de a mentine mintea antrenata.

Functiile jocurilor educative sunt, intr-adevar, foarte importante. Pana la urma, sa nu uitam ca jocul este primul instrument pe care copiii trebuie sa il invete. Astfel, prin aceste jocuri educative, cei mici pot invata spiritul de echipa, isi pot pune in aplicare abilitatile motrice si abilitatile cognitive si de limbaj.

Nu inseamna ca jocurile educative ar trebui sa fie plictisitoare. Caracteristicile cheie ale unui joc este sa fie convingator si antrenant. Asadar, sunt multe motive pentru care nu ar trebui sa subestimam importanta jocurilor educative pentru copii.

8 Comments

  1. Valeria Chertes Valeria Chertes

    Foarte drsgute

  2. I am currently perfecting my thesis on gate.oi, and I found your article, thank you very much, your article gave me a lot of different ideas. But I have some questions, can you help me answer them?

  3. I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *