Skip to content

Durata de utilizare a generatorului poate fi marita

 

Generatorul este un echipament utilizat pentru producerea de curent electric. Acesta este utilizat fie pentru alimentarea unor activitati casnice sau industriale in cazul in care cade curentul electric oferit de reteaua electrica fie pentru diverse activitati care functioneaza in zone in care nu este posibila racordarea la reteaua de energie electrica. Indiferent de motivul pentru care se achizitioneaza un generator trebuie ca acesta sa fie utilizat cu foarte mare atentie si cu respectarea anumitor sfaturi. In felul acesta generatorul va fi utilizat in conditii de siguranta pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Sfaturi care trebuie respectate pentru a mari durata de utilizare a generatorului

Generatorul este un echipament a carui pret de achizitie nu este foarte mic motiv pentru care acesta trebuie utilizat o perioada cat mai lunga de timp. Doar in felul acesta se amortizeaza investitia iar achizitionarea unui generator devine o investitie buna. Pentru ca generatorul sa poata fi utilizat o perioada cat mai lunga de timp este necesara respectarea anumitor sfaturi cu privire la modul de utilizare. Cateva dintre cele mai importante sfaturi sunt urmatoarele:

  1. Nu utiliza un generator care produce o cantitate mai mica de curent electric decat cantitatea de care ai nevoie. Acest sfat este extrem de important si trebuie respectat de catre orice persoana care utilizeaza un generator. Aceste echipamente trebuie sa fie achizitionate in functie de utilitate. Daca acest principiu nu este respectat si achizitionarea generatorului se realizeaza la intamplare atunci exista riscul de a achizitiona un generator care nu poate fi utilizat o perioada lunga de timp pentru ca se va deteriora ca urmare a suprasolocitarii.
  2. La fel ca in cazul unui autovehicul sau oricarui alt utilaj care are in componenta un motor cu ardere interna, nici generatorul nu trebuie alimentat cu alt tip de combustibil decat cel trecut in fisa tehnica a generatorului.
  3. Filtrul de aer trebuie sa fie verificat tot timpul. Filtrul de aer este una dintre cele mai importante componente aflate in interiorul unui generator. Acesta este utilizat pentru a asigura generatorului alimentarea cu aer curat astfel incat generatorul sa poata functiona in conditii optime. Avand in vedere ca in atmosfera exista fel de fel de impuritati, filtrul de aer se murdareste odata cu trecerea timpului. Acest lucru poate contribui la deteriorarea generatorului, lucru pe care cu siguranta nu ti-l doresti. Pentru a evita ca acest lucru sa se intample verifica periodic filtrul de aer. In momentul in care acesta este murdar, inlocuieste-l cu unul curat.
  4. Cablurile utilizate trebuie sa fie in cea mai buna stare. Pentru a preveni deteriorarea generatorului dar si pentru a preveni alte complicatii care pot aparea este necesara utilizarea unor cabluri noi, aflate in cea mai buna stare de functionare. De asemenea, acestea trebuie sa fie capabile sa transfere cantitatea de energie emisa de catre generator.
  5. Generatorul trebuie utilizat doar intr-un mediu uscat. Avand in vedere ca generatorul este utilizat pentru a produce energie electrica este logic ca acesta trebuie sa fie utilizat doar in spatii uscate, lipsite de umiditate. In felul acesta este protejat generatorul dar este si prevenita aparitia unor probleme foarte mari care pot aparea ca urmare a utilizarii generatorului in conditii improprii.

Store Expert este magazinul care comercializeaza generatoare de cea mai buna calitate

Pentru ca un generator sa aiba o durata de utilizare cat mai mare este necesar ca acesta sa fie achizitionat doar dintr-un magazin de specialitate. In felul acesta te asiguri ca achizitionezi un produs de cea mai buna calitate care poate fi utilizat fara nici un fel de problema o perioada cat mai lunga de timp. Pe langa faptul ca generatoarele comercializate de catre https://www.storeexpert.ro sunt de cea mai buna calitate, mai exista si alte motive pentru care este recomandata achizitionarea din acest magazin. Cele mai importante motive pentru care se recomanda acest lucru sunt urmatoarele:

  • Varietate mare de produse.
  • Raportul pret – calitate este foarte bun.
  • Livrarea produselor se realizeaza in cel mai scurt timp posibil.
  • Posibilitatea de a putea beneficia de consultanta astfel incat sa achizitionezi exact produsul de care ai nevoie.
  • Posibilitatea de a putea achizitiona produse din mai multe categorii de echipamente logistice.
  • Personalul care lucreaza in cadrul acestui magazin inregistreaza imediat comanda si fac toate demersurile necesare pentru ca aceasta sa fie livrata intr-un timp cat mai scurt.

Concluzii

Generatorul este unul dintre cele mai importante echipamente care se afla printre echipamentele logistice necesare desfasurarii unei activitati comerciale, industriale, etc. Acesta este utilizat fie pentru a produce energie electrica in cazul in care nu exista o retea electrica fie pentru a asigura necesarul de energie electrica in cazul in care exista caderi de energie electrica. Un astfel de produs poate fi achizitionat simplu si rapid prin intermediul celor de la Store Expert, magazinul specializat in vanzarea de echipamente logistice.

3 Comments

  1. Valeria Chertes Valeria Chertes

    Sfaturi foarte utile mulțumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *