Skip to content

Nu vinde oricui aurul tau, ci cumparatorului de buna credinta!

La tara, oamenii sunt foarte atenti, cand vor sa vanda un animal unei persoane. Ei se intereseaza la vecini, cum se comporta omul respectiv si dupa ce s-au convins ca este ok, accepta sa ii dea animalul.

De ce exista atat grija fata de calul care a participat la constructia casei, aducand piatra de la rau si alte materiale de constructie? Fiindca animalul acela cu care se ara gradina si care asigura hrana din casa este asimilat cu timpul familiei si tratat ca fiind un membru al acesteia.

Cei care sunt nevoiti sa il dea, fiindca nu il mai pot tine din diferite motive, vor sa stie ca il dau unui om milos si cu credinta in Dumnezeu, care nu il va munci pana la epuizare.

Dar oamenii se leaga si de obiecte. Am auzit spunandu-se:

-Nu-i dau masina acestuia, fiindca nu are nici garaj pentru ea si nici nu conduce atent! Eu am pastrat-o cu grija, de arata impecabil, in ciuda zecilor de mii de kilometri pe care ii are la bord.

Ni se pare ca animalele care ne-au apartinut, masinile, bijuteriile iau la plecare o parte din noi, acesta fiind unul dintre motivele pentru care alegem un cumparator onest.

Dar exista si alte motive care tin strict de comportamentul de cumparator pentru care evitam anumiti oameni. Exista oameni care profita de vanzator si carora nu le este rusine sa se poarte deplorabil in timpul desfasurarii actului comercial.

Eram copil, dar nu am uitat pana astazi, comportamentul unui sofer de tir, care cumpara prune de la noi. Mama m-a lasat sa ii vand eu fructele, fiindca era nevoita sa rezolve anumite lucruri legate de recoltat si mi-a spus care este pretul si ce am de facut.

Si a venit distinsul domn si mi-a spus ca el nu sta sa cantarim galeata cu galeata intreaga cantitate, ci cantarim o galeata, apoi le numaram pe toate si inmultim cu numarul de kilograme al primeia.

Nu mi-am imaginat ca poate fi cineva atat de josnic! Prima galeata a fost trei sferturi goala, in timp ce pe cele care au ramas le indesa cu putere si le varfuia. Ne-a inselat. Il priveam prostita si imi venea sa plang de lipsa lui de omenie, de tot ce inseamna cinste. El se afla in largul lui si jubila.

S-a intors mama, a vazut banii, a inteles din privirile mele ce s-a intamplat si a decis:

-De astazi nu va mai intra in curtea noastra sa cumpere ceva niciodata!

A doua zi au venit doi baieti tineri dupa prune.

-Stiti, ne-a trimis unchiul nostru, domnul acela care a cumparat ieri de la dumneavoastra, sa ne vindeti si noua niste prune…

-Nu mai avem prune de vanzare, a spus mama sigura pe ea!

-Dar unchiul spunea ca au ramas tocitori si saci plini ieri…

-Va rog sa ii transmiteti unchiului dumneavoastra sa nu mai vina niciodata in curtea mea sa cumpere ceva, a spus mama, stie el mai bine de ce!

Cu vremea, am inceput si eu sa cunosc oaenii carora trebuie sa le spui ca nu ai nimic de vanzare, chiar daca ai nevoie disperata de bani.

Au mai venit unii o data si au intrebat de prune pentru tuica. Pretul era de un leu si cincizeci de bani kilogramul culese si numai noi stiam cum ne cocosasem adunand.

-1 leu 20, altfel nu le luam, au spus intrand in curte fara sa-i fi invitat.

S-au dus direct la saci, au bagat mana, au gustat:

-Ati pus apa in ele, a zis unul privindu-l pe celalalt cu subinteles. Haide, ma, ca este satul plin de prune! N-ai vazut ca mai sus erau cu un leu?

Ne-am bucurat cand i-am vazut plecand. S-au intors dupa 10 minute.

-Vrem si noi 500 de kilograme de prune cu 1,20, au spus pe ton poruncitor!

-Le-am dat domnilor, le-am spus rastiti, sa inteleaga si sa plece!

-Atat de repede, s-au mirat ei? Pai am mers un kilometru si ne-am intors…

-Pentru dumneavoastra nu am avut niciodata!

La fel stau lucrurile si cand ai aur de vanzare. Nu-i da celui care profita de starea ta financiara, de faptul ca ai nevoie sa renunti la bijuteriile tale de suflet, ci analizeaza oferta de aici https://www.casa-amanet.com/cumparaur.

Casa-amanet.com iti da cel mai bun pret de pe piata, ti le cantareste atent si iti calculeaza pana la ultimul gram valoarea bijuteriilor tale, fiindca are respect fata de client si fata de bunurile acestuia.

Cand nu te induri sa te desparti definitiv de inelul de logodna, de verigheta sau de lantisorul primit de la parinti la majorat, dar nu ai ce face, alege amanetarea, fiindca ei au grija ca de ochii din cap de bijuteriile tale.

Poti sa primesti 1000 de lei pe termen de 30 de zile si inapoiezi 1090 de lei si toata lumea este multumita, iar bijuteriile de suflet se intorc la tine!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: