Skip to content

Refinantati un imprumut prea costisitor!

Daca aveti un imprumut prea scump si care va incurca toate planurile, puteti face o refinantare ce se poate dovedi a fi mult mai avantajoasa. Este posibil ca lucrurile sa se fi schimbat de cand ati imprumutat bani si este posibil sa existe mai multe modalitati pentru a imbunatati conditiile imprumutului. Indiferent de tipul imprumutului, refinantarea va permite sa schimbati o datorie prea costisitoare cu una mai flexibila.

Ce este refinantarea?

Refinantarea inlocuieste un imprumut existent cu un nou imprumut care plateste datoria vechiului imprumut. Noul imprumut ar trebui sa aiba termeni sau caracteristici mai bune. Detaliile depind de tipul de imprumut si de creditul dvs., dar procesul este similar:

-Aveti un imprumut existent pe care doriti sa il imbunatatiti intr-un fel.
-Gasiti un creditor cu conditii de imprumut mai bune si solicitati noul imprumut.
-Noul imprumut plateste complet datoria existenta.
-Faceti plati pentru noul imprumut pana cand il platiti sau il refinantati.

Pentru a gasi cat se poate de usor un nou creditor, este necesar sa folositi o platforma precum VreauCredit.ro. Aceasta va poate ajuta, prin simpla introducere a sumei necesare si perioadei de rambursare, sa gasiti banca care are cele mai avantajoase conditii. Vor fi afisate pe site toate bancile cu denumirea respectiva, tipul creditului, dobanda (fixa, variabila), procentajul dobanzii, DAE, rata lunara si suma totala de rambursat. Desigur, dand click pe fiecare institutie in parte veti beneficia de informatii suplimentare.

Refinantarea are mai multe beneficii potentiale:

Economiseste bani. Un motiv obisnuit pentru refinantare este economisirea de bani pe costurile dobanzii. Pentru a face acest lucru, de obicei, trebuie sa refinantati un imprumut cu o rata a dobanzii mai mica decat rata existenta. Mai ales cu imprumuturi pe termen lung si cu sume mari in valuta, scaderea ratei dobanzii poate duce la economii semnificative.

Plati mai mici. Refinantarea poate duce la reducerea platilor lunare solicitate. Rezultatul este o gestionare mai usoara a fluxurilor de numerar si mai multi bani disponibili in buget pentru alte cheltuieli lunare. Cand refinantati, prelungiti timpul necesar pentru a rambursa un imprumut. Intrucat soldul dvs. este cel mai probabil mai mic decat soldul initial al creditului si aveti mai mult timp pentru rambursare, noua plata lunara ar trebui sa scada.

Scurtati termenul de imprumut. In loc sa prelungiti rambursarea, puteti refinanta si un imprumut pe termen mai scurt. De exemplu, s-ar putea sa aveti un imprumut pentru locuinta pe 30 de ani, iar respectivul imprumut poate fi refinantat intr-un imprumut de 15 ani, care de obicei va avea o rata a dobanzii mai mica.

Consolidarea datoriilor. Daca aveti mai multe imprumuturi, ar putea avea sens sa le consolidati intr-un singur imprumut, mai ales daca puteti obtine o rata a dobanzii mai mica. Va fi mai usor sa urmariti platile si imprumuturile.

Schimbati-va tipul de imprumut. Daca aveti un imprumut cu rata variabila, puteti opta sa treceti la un imprumut la o rata fixa. O rata fixa a dobanzii ofera protectie daca ratele sunt in prezent scazute, dar se asteapta sa creasca.

Acestea sunt cateva motive pentru care o refinantare este o idee foarte buna. Daca doriti sa beneficiati de acest lucru, nu trebuie decat sa intrarti pe VreauCredit.ro si sa faceti o simulare. Cu siguranta veti gasi refinantarea cea mai potrivita.

2 Comments

  1. Do you mind if I quote a couple of your articles as long asI provide credit and sources back to your website?My blog site is in the very same niche as yours and my users would certainly benefit from some of the information you present here.Please let me know if this okay with you. Thanks!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *