Skip to content

Aveti grija de pielea dvs. cu produse cosmetice organice

Folosirea plantelor pentru a crea produse cosmetice organice nu este, cu siguranta, o “tehnica” noua. Se stie, inca din antichitate, ca natura ofera o serie infinita de materii prime aplicabile in diferite sectoare ale vietii noastre, precum cel a produselor cosmetice. La fel ca si cremele de corp, produsele utilizate cel mai mult sunt pentru toate tipurile de produsede hidratare, hranire, exfoliere, calmare, inmuiere a pielii, precum si sapunuri si detergenti, sampoane, balsamuri de buze, produse de machiaj si paste de dinti. Astfel de produse puteti gasi la rfresh.ro.

In urma celor mai raspandite informatii despre poluare si protectia mediului, companiile care ofera produse organice si ecologice sunt din ce in ce mai raspandite. Mai presus de toate, persoanele care au probleme de alergiile fac aceasta alegere care ii poate salva de la situatii neplacute. Sectorul cosmeticelor a redescoperit un interes deosebit in special fata de consumator. Companiile care produc astfel de produse bio sunt din ce in ce mai populare, deoarece sunt percepute ca sinonime cu calitatea sau cu o atentie mai mare cu privire la originile materiilor prime utilizate pentru a duce la produsul final.

Ce sunt produsele cosmetice organice si naturale? Ce trebuie sa stiti? Prin produse cosmetice organice si naturale, nu ne referim la produsele create intr-un anumit mod, ci la produse care constau in principal din ingrediente naturale. Ele nu trebuie sa fie daunatoare organismului si trebuie sa aiba un impact redus asupra mediului. Este certificat ca fiind organic si natural, un produs cosmetic care are procente mici sau inexistente de parafina, tensioactivi, silicon, compusi sintetici care provin din ulei, parabeni si alergeni. Atentia se concentreaza in principal pe materiile prime utilizate pentru crearea unui produs organic si natural. In acest sens, resursele naturale sunt luate in considerare din ce in ce mai mult.

De-a lungul anilor s-au raspandit multe teorii despre veridicitatea puritatii produsului de frumusete naturala. Vina acestui fenomen provine din informatiile precare pe care le avem despre termenul “bio”. Astfel, trebuie sa intelegm ca un produs cosmetic organic este compus din ingrediente naturale, de preferinta de origine vegetala, dar sunt utilizate si cele de origine animala, apa si aditivi. Pentru a fi bio, acestea din urma nu trebuie sa sufere transformari chimice. Aditiviilor care contin conservanti, parfumuri si ingrediente esentiale care regleaza PH-ul li se permite sa faca parte dintr-un produs, cu conditia sa nu depaseasca 5% din totalul componentelor produsului. Pentru a fi definite ca produse cosmetice organice si naturale, aceste produse trebuie sa fie certificate de organisme specifice. Consumatorul poate fi sigur ca achizitioneaza un produs organic si natural, tocmai prin vizualizarea prezentei acestor logo-uri pe produsele cosmetice care atesta certificarea. Un alt element care permite utilizatorului sa inteleaga daca produsul respectiv este cu adevarat organic si natural este citirea ingredientelor care trebuie raportate pe ambalaj prin lege. Produsele cosmetice organice certificate trebuie sa respecte o lista de substante interzise, precum: silicoane si derivati ai acestora, compusi etoxilati, benzen, uleiuri minerale, polimeri acrilici, hexan, propilen glicol, derivat din aluminiu si siliciu, coloranti, glicerina animala, butilenglicol, parfumuri modificate chimic.

Produsele cosmetice organice de la rfresh.ro respecta toate cerintele pentru a purta eticheta “bio”. Folositi-le cu incredere!

One Comment

  1. Valeria Chertes Valeria Chertes

    Mulțumim pentru recomandare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *