Skip to content

Discutie deschisa despre un subiect tabu: VIDEOCHAT – Ce inseamna, de fapt?

Desi nu mai e ceva discutat doar de 2-3 persoane, ci a devenit un lucru frecvent pomenit, videochatul este, totusi, inca un subiect tabu. Acest lucru se intampla, mai ales, pentru ca, in ochii anumitor persoane, este egal cu alte activitati intime, mai putin bine vazute in general si care reprezinta o ilegalitate. Pentru a clarifica acest aspect, afla informatiile din acest articol.

Ce este, mai exact, videochatul

Explicatia poate fi inceputa chiar cu ceea ce NU este, de fapt, videochatul. Acest domeniu nu are nicio legatura cu relatiile intime fizice intre parteneri (aici fiind vorba despre model si client), nu este ceva ilegal si nici usor de facut. Din contra, orice femeie care doreste sa practice aceasta meserie are nevoie de un training pentru a ajunge la un nivel profi.

Videochatul presupune, in fapt, purtarea unei discutii cu oamenii ce doresc sa converseze cu doamne sau domnisoare atractive. Unii chiar pun atractia intelectuala mai presus decat cea fizica, ambele reprezentand cate un atu.

Modelele pot alege oricand sa incheie conversatia daca se depasesc anumite limite, asa ca nu sunt fortate sa faca absolut nimic din ceea ce nu vor.

Un alt lucru bine de stiut este ca poti face acest lucru in doua moduri: pe cont propriu sau prin colaborarea cu un studio/o agentie. Exista diferente clare intre aceste variante.

Poate pare mai atractiv sa faci acest lucru de una singura, insa este mult mai dificil. Nu ai parte de indrumare, nu stii ce site-uri sunt cele mai bune si de unde poti face mai multi bani, iti va fi greu sa te promovezi, cel mai probabil nu vei avea parte de un cadru estetic si multe altele.

In schimb, daca vei lucra intr-un studio, ai parte de training, agentia se va ocupa de promovare, de aspecte legate de infrumusetare, de a te ajuta sa castigi cat mai mult intr-un timp destul de scurt, ti se vor pune la dispozitie camere amenajate special, vei avea un intreg colectiv de la care sa inveti si cu care sa te sfatuiesti, precum si alte beneficii.

Daca nu stii exact ce iti poate oferi un studio, descopera acum mai multe informatii si vei vedea ce avantaje ai aici comparativ cu lucrul pe cont propriu.

Este adevarat, multa lume judeca aceasta profesie ca fiind ceva imoral. Lucrul acesta, insa, tine foarte mult de la o persoana la alta, de educatia, de principiile acesteia, dar si cat este de open mind. Cel mai important este ca tu sa te simti bine, nu ce cred ceilalti din jur, care, probabil, oricum vor avea mereu ceva de zis.

Pentru a putea sa faci performanta, cateva calitati si atuuri de care ai avea nevoie sunt: increderea de sine, o fire sociabila, outgoing, relaxata, open minded, ambitie si dorinta de continua dezvoltare. De asemenea, daca stii si limbi straine, poti considera asta un mare avantaj. Aceste trasaturi pot fi dezvoltate si pe parcurs, lucru de care ar trebui sa tii cont.

Asadar, videochatul este o profesie complet legala, ce nu presupune relatii fizice, ci doar o conversatie intre client si model. Poti alege intre doua variante prin care sa lucrezi in acest domeniu, desi cea mai avantajoasa pare cea de a colabora cu o agentie. Calitatile enumerate mai sus reprezinta un avantaj, insa acestea se pot modela si pe parcurs, asa ca nu trebuie sa iti fie teama daca te atrage un asemena job. Daca tie ti se pare ceva interesant si prin care castigi atat cat ti-ai propus sau chiar mai mult, este suficient.

Sursa foto: storyblocks.com

11 Comments

 1. Denisa Denisa

  Multe persoane nu stiu cu adevarat cu ce se mananca treaba asta si oamenii judeca persoanele care se ocupa cu asta

 2. Eu am avut o fosta colega de munca ce se apucase de videochat in lipsa de altceva si a povestit toate prostiile pe care le facea la cererea indivizilor. No thanks, nu ma tenteaza nici de ar fi ultimul mod de a castiga bani din lume. 😁

 3. UniquebyMM M UniquebyMM M

  Chiar dacă ai încercat sa prezinți lucrurile dintr-un alt unghi, numai simpla rostire /auzire a cuvintelor duc imaginația în altă direcție. In plus, un procent covârșitor din cei care practică această activitate, exact asta fac, răspund cerințelor deocheate.
  Nu judec pe nimeni dar eu una nu aș face aceasta activitate.

 4. Avem liberul arbitru sa alegem ce cale vrem. Eu nu as rezona vreodata cu activitatea asta, insa nu as putea sa judec. 🙂

 5. Fiecare face ce doreste…mie insa nu mi se pare o meserie demna, chiar daca lipseste contactul fizic.

 6. Nu sunt în măsură să judec pe nimeni și nici nu vreau să fac acest lucru. Eu una nu aș opta niciodată pentru o astfel de activitate.

 7. Nu cochetez cu acest domeniu, însă îmi place cum ai abordat subiectul.

 8. cristina0399 cristina0399

  La fel ca fetele de mai sus, nici eu nu cochetez cu acest domeniu, insa imi place mult abordarea ta. Din pacate inca mai sunt multe persoane care judeca oamenii ce practica astfel de meserii. Eu cred ca fiecare e liber sa faca ce isi doreste, atata timp cat acel lucru il face fericit.

 9. portiadecitit portiadecitit

  Fiecare este liber sa faca ceea ce doreste. La urma urmei, este alegerea fiecaruia. Eu nu judec.

 10. Este un subiect controversat, dar fiecare este liber sa aleaga ce face. Videochat-ul oricum este de multe feluri si inainte sa judecam un om mai bine am intelege care este rolul lui la acest job. ^_^

 11. E bine ca exista astfel de articole, despre un domeniu privit de obicei prin prisma prejudecatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *