Skip to content

Prevenirea dezavantajelor aerului conditionat

Exista foarte multe avantaje pe care le poate avea montarea si folosirea unui aparat de aer conditionat, asa cum este aparatul de aer conditionat Duct Daikin SkyAir Siesta, avantaje carora li se alatura unele dezavantaje pe care trebuie sa le anulam.

Putem preveni aceste dezavantaje prin unele masuri pe care le putem lua iar in articolul de fata vom prezenta masurile recomandate.

Primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa verificam instructiunile producatorului deoarece pe acestea este trecut momentul in care este recomandat fie sa curatam filtrele, fie sa le schimbam de tot, daca este cazul, pentru ca aerul din incapere sa fie cat mai sanatos.

Pentru a elimina poluantii din tincaperea in care se afla aparatul de aer conditionat, este recomandat, totusi, sa aerisiti incaperea cu ajutorul ferestrelor, pentru a permite aerului din exterior, proaspat, sa patrunda in camera.

Desi avem senzatia ca vom achizitiona pentru toata viata un aparat, se recomanda, a o data la zece ani sa se schimbe unitatea aerului conditionat, nu doar pentru ca acest aspect inseamna un aer circulat mai curat, dar si pentru ca un aparat nou are alta eficienta, sunt generatii noi de aparate de aer conditionat care polueaza mai putin, folosesc mai putin curent electric si au diverse functii precum varianta sa fie setat prin teleon, de la distanta, sa porneaca inainte de a ajunge acasa, pentru a ne asigura confortul termic necesar atunci cand ajungem acasa.

Anual, trebuie ca un tehnician de service sa ne verifice instalatia de aer conditionat, asa incat sa sesizeze eventualele defecte, sa inlocuiasca filtrele sau sa le curete.

Si in masina este necesar sa schimbati filtrele la o anumita perioada, iar daca sesizati ca aerul conditionat din masina nu mai raceste, atunci este posibil sa fi pierdut freon si sa trebuieasca sa verificati acest lucru, pentru a se evita situatia in care sa reincarcati cu freon si sa se consume din nou.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *