Skip to content

Povesti terapeutice pentru copii mici și mari

Pentru luna trecută am ales o carte de povești pentru Adelina. Nu este o carte de povești oarecare, ci una un pic mai deosebită.

Povești terapeutice pentru copii mici și mari este un mic ajutor și pentru părinți. În aceasta carte regăsim povești care ne învață cum să gestionăm anumite situații cu care ne confruntăm cu cei mici.

Sunt 25 de povești scrise de Cristina-Angela Tohanean și Mirela Tiganas. Acestea vin într-o ediție necartonată și într-un format 210 x 150 mm, pe 158 de pagini, de la Editura Creator

Poveștile sunt inspirate din viața celor doua autoare, lucrând cu copii de vârste diferite. S-au dovedit a fi plăcute și eficiente atât în cazul copiilor cât și al adulților. Iar aici nu am cum să  nu remarc faptul că și pe mine ca adult unele povești m-au captat, mi-au dat de gândit și chiar m-au făcut sa rad.

Astfel de povești pot fi tehnici utile în tulburări clinice cum ar fi ticurile si fobiile. Aceste povești au la bază conceptele terapiilor cognitiv-comportamentală și ericksoniană.

Terapia cognitiv-comportamentală înseamnă că noi oamenii interpretăm lucrurile într-un anumit mod iar mai apoi reacționăm și simțim în funcție de acestea. Iar psihoterapia ericksoniană pune accentul pe relația dintre procesele inconștiente si cele conștiente și ne provoacă la o căutare a resurselor proprii.

Așadar aceste povești sunt recomandate atât specialiștilor, cât si părinților dar și copiilor. Indiferent de locul unde sunt folosite, poveștile terapeutice ar trebui sa fie citite de un adult în întregime, nu pe fragmente. De asemenea este indicat ca să schimbam numele personajului în funcție de copilaș, dacă citim povestea unei fetițe atunci și personajul va primi un nume feminin.

La fel de important este sa nu punem etichete și să nu comparăm copii cu personajele mai ales dacă este vorba despre un comportament urât.

La finalul fiecărei povești regăsim o imagine pe care copilul o poate colora dar și câteva recomandari adresate celor care citesc poveștile.

Carte o găsiți pe Libris de acolo de unde noi obișnuim să ne luăm cărțile cele mai interesante.

Ați citit astfel de cărți copiilor? Ce ne mai recomandați?

19 Comments

 1. Oana Oana

  Foarte interesante aceste povesti, suna foarte bine, cred ca o sa iau si eu pentru Dia mea, mai avem si noi de rezolvat multe :DD

 2. da, cartile de genul mi se par foarte faine pentru copii, foarte educative

 3. portiadecitit portiadecitit

  Cred ca este super interesanta cartea. O sa o caut și eu pentru cei mici.

 4. Povestile de acest tip mi se par asa linistitoare… Ce draguta pare carticica.

 5. Simona Tucu Simona Tucu

  Wow, cat de interesanta este! Mi-ar plăcea sa o am. Mersi de articol!

 6. Andreia Butnaru Andreia Butnaru

  Carti terapeutice nu am citit sau vazut pana acum, par interesante si cred ca sunt tare benefice tuturor

 7. Ramona Gheorghe Ramona Gheorghe

  Nu cred ca am vreo carte terapeutica. Am si eu cateva titluri pe care le citesc. In prezent vrea Dory Fantasmagori …. sunt niste carti tare dragute

 8. N-am citit nicio asfel de carte terapeutica, de paft nici n-am rasfoit una pentru ca nu stiam ca exista. Conceptele terapiilor cognitiv-comportamentala si ericksoniana sunt limbi straine pentru mine.

 9. Ana Ana

  Am incercat sa fac terapie cognitiv-comportamentala si nu mi s-a potrivit. Am facut apoi terapie gestald si aceasta a fost mai potrivita.

 10. KevinFex KevinFex

  Learn about the side effects, dosages, and interactions. safe and effective drugs are available.
  stromectol tablets buy online
  Generic Name. Get warning information here.

 11. Zacharyimpuh Zacharyimpuh

  Long-Term Effects. п»їMedicament prescribing information.
  buy liquid ivermectin
  Read now. Read now.

 12. RonaldOpinc RonaldOpinc

  Get here. Top 100 Searched Drugs.
  https://stromectolst.com/# stromectol covid 19
  Prescription Drug Information, Interactions & Side. drug information and news for professionals and consumers.

 13. JamesApord JamesApord

  Best and news about drug. п»їMedicament prescribing information.
  stromectol for sale
  Commonly Used Drugs Charts. Commonly Used Drugs Charts.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *