Skip to content

Seturi cu asocieri de la Montessori – Libris

În ultima comandă pe Libris am adăugat și doua seturi Montessori și cred ca ușor-ușor completăm colecția de carduri.

Chiar dacă știe despre ce este vorba Adelina este încântată de fiecare dată pentru că aceste carduri au diferite subiecte.

Primul set de carduri Montessori Asocieri: Animale, hrana si adapost. După ce am așezat toate cardurile cu animale, a trebuit ca Adelina să ghicească cu ce se hrănesc ele și unde locuiesc.

Este o activitate plăcută pentru că prin astfel de asocieri cei mici învață mai multe informații despre animalele respective. Denumirile sunt scrise atât în limba română cât și în engleză. În total sunt 48 de carduri, adică 16 serii animale – hrană – adăpost.

Cel de-al doilea set comandat este cu Asocieri – Arbori: frunze, flori, fructe are același număr de carduri la fel ca și setul de mai sus, doar că de data aceasta vorbim despre Arbori, iar asocierile se fac după modelul frunzelor, al florilor și fructelor.

Este un joc interesant chiar și pentru adulți pentru că trebuie să recunosc că nici eu nu știam cărui copac aparțin deși m-am întâlnit cu toate frunzele, florile și fructele nu îmi dădeam seama exact de la ce copac este frunza, floarea sau fructul respectiv.

După ce le-am asociat împreună cu Adelina, de fiecare dată când am găsit câte o frunză încercam sa o testez. De exemplu în grădină avem mai multe feluri de pomi fructiferi și putem face aceste asocieri chiar și în natură.

De fapt aceste carduri se pot folosi în mai multe activități, de aceea ne sunt foarte dragi și avem mare grija de ele pentru că mai avem un bebeluș care așteaptă sa descopere astfel de lucruri interesante.

Aceste seturi dar și multe altele le găsiți pe Libris și sunt oferite de Editura GAMA. Cum vi se par  alegerile noastre? Aveți și voi astfel de carduri?

14 Comments

 1. Si eu i-am cumparat fiului meu astfel de carti cand era mic si ii placeau foarte mult, mai mult decat cartile de povesti.

 2. UniquebyMM M UniquebyMM M

  Sunt tare interesante și cred că merită să le avem în biblioteca copiilor sau nepoților.
  Eu una, mizez pe Montesori și le voi lua.

 3. L capitolul asocieri arbori nu as fi sigura nici eu ca le imperechez in mod corect :))

 4. Ana Ana

  Cate activitati interesante exista acum pentru copii!

 5. Foarte utile pentru activitati in familie!

 6. Am vazut ca tehnica Montessori e apreciata si utila pentru copilasi. Aceste carticele ar fi perfecte si pentru bebe al prietenei mele.

 7. Eu si Dia ne jucam foarte des cu seturi de asocieri, am luat cateva cutii de la Pepco dar nu stiam ca pot gasi si la Libris, o sa le comand si pe acestea de la Montessori, multumesc pentru info!

 8. Am avut și eu aceste seturi pentru ai mei copii și le-a plăcut maxim 🥰

 9. mihaelanistor mihaelanistor

  Aceste seturi de asocieri sunt tare iubite de copii.

 10. Seturile acestea sunt foarte utile! Dezvoltă foarte bine atenția celor mici.

 11. Ramona Gheorghe Ramona Gheorghe

  Nu am genul asta de carduri, dar mereu gasesc optiuni bune pe Libris

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *