Skip to content

Roman mic pentru fetițele care cresc mari și Cartea Junglei – review

De când am descoperit cărțile Ioanei Chicet Macoveiciuc, Adelina îmi tot spune să îi mai comand, iar ultima dată am ales Roman mic pentru fetițele care cresc mari.

Personajul principal este Mura, o fetiță care a crescut și are multe întrebări pe care nu întotdeauna are curaj sa i le adreseze mamei. Într-o zi se gândește să scrie o întrebare pe caietul ei secret și mare i-a fost mirarea când a găsit și un raspuns. Mai exact Datatorul de răspunsuri, așa cum la numit ea, venea și ii citea întrebările și apoi scria răspunsul, dar pe furiș fără ca ea sa îl vadă.

După ce scria întrebările mereu aștepta răspunsurile cu mare interes și ele veneau dar nu atât de repede pe cât și ar fi dorit fetița iar suspansul nu lipsea niciodată.

Oricum era tare fericită când citea rândurile Dătătorului de răspunsuri și mereu plină de entuziasm citea și recita de câteva ori. Iar la un moment dat s-a hotărât ca în loc de obișnuitele întrebări să îi scrie un „mulțumesc” pentru că mereu a fost acolo și i-a răspuns la toate curiozitățile ei.

Adelina a fost convinsă că îi va plăcea aceasta carte și chiar așa a fost, chiar dacă am mai sărit eu câte un paragraf care nu era tocmai pentru vârstă ei, cartea fiind recomandată copiilor de 7-10 ani.

Tot pentru Adelina am comandat și Cartea Junglei cu litere mari de tipar, chiar dacă este o ediție necartonată, observ că mai sunt încă opt titluri în această serie și cu siguranță le vom comanda și pe celelalte. Este o cartea tare colorată în care este povestită aventura lui Mowgli încă de când a ajuns în junglă și până a părăsit-o.

Dacă ați uitat povestea sau vă doriți să o citiți împreună cu cei mici să știți că o găsiți la un preț bun pe Libris.

La următoarea comandă îmi doresc ceva pentru bebe Simon care se apropie de un anișor, aveți ceva propuneri?

5 Comments

  1. Andreia Butnaru Andreia Butnaru

    Cartea junglei este o carte foarte interesanta atat pentru baieti cat si pentru fete dar chiar si pentru adulti. Pentru bebe de 1 an sunt sigura ca vei gasi pe Libris o multime de idei

  2. Ana Ana

    Interesante carti pentru cei mici!

  3. Zanfir Anamaria Zanfir Anamaria

    Am mai văzut și filmulețul cu cel mic. Dar mi. Ar plăcea sa ii iau și o carte, il atrag carticelele de genul.

  4. Ambele carti ma atrag. Am sa le caut si eu pe Libris si sa i le iau si eu Cristinei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *