Skip to content

Ce beneficii ne aduc probioticele

Chiar dacă avem o alimentație echilibrată, chiar dacă facem mișcare în aer liber și avem un program de odihnă corect, organismul uman resimte nevoia și de altfel de „ajutoare”.

Am tot căutat suplimente pentru a da din nou putere organismul meu destul de slăbit și am zis sa încerc și o cură de probiotice. Așa că am început sa administrez un Probiotic lichid cu Bifidobacterium lactis, Vitamina C și L-glutamină de la Gradina Sănătății. Acesta contribuie la protejarea sănătății Gastro-Intestinale, ajută la detoxifierea colonului și îmbunătățește imunitatea.

Produsul este fabricat în Suedia are un gust plăcut de lămâie și cel mai important este îndulcit cu ștevie. O sticlă de 500 ml ajunge pentru 33 de zile, administrând în fiecare zi câte 15 ml cu ajutorul păhărelului gradat.

Administrarea probiotecelor nu este recomandată doar în tratamentul cu antibiotice, lucru acesta l-am aflat de curând și imediat am ales să încep acest tratament în special pentru că am niște probleme pe sistem digestiv.

 • Probioticul lichid pe care îl beau deja de câteva săptămâni are o absorbție și o eficiență ridicată. Formula avansată protejează sănătatea florei intestinale. Flora intestinala este formată din sute de miliarde de microorganisme, existând peste 500 specii de bacterii, unele dintre ele benefice organismului cum este Bifidobacterium lactis în timp ce altele sunt nedorite un exemplu bun ar fi E. Coli. Bacteriile benefice au rolul de a controla bacteriile rele pentru ca acestea să nu se înmulțească sau să părăsească sitemul digestiv și să ajungă în sânge.

 • Contribuie la reglarea tranzitului. Tranzitul intestinal are un rol esențial în starea de sănătate a întregului organism, se spune că viața noastră începe și se sfârșește în intestine. Tulburările de digestie reprezintă o problemă des întâlnită, așadar încearcă să elimini toate obiceiurile nesănătoase. Sa te hidratezi corespunzător, sa faci mișcare și să ai o alimentație echilibrată.

 • Ajută la detoxifierea colonului și reduce simptomele colonului iritabil. Colonul iritabil, balonarea și constipația sunt din ce în ce mai des întâlnite, acestea pot duce la infecții ginecologice dar și la scăderea imunității.
 • Îmbunătățește Procesele digestive. Alimentele bogate în fibre pot accelera digestia, iar alimentele simple, cât mai puțin procesate pot fi mai ușor de digerat.
 • Previne apariția afecțiunilor de natură digestivă. Cele mai întâlnite afecțiuni digestive sunt gastroenterocolita acută, toxiinfecția alimentară, dezinteria, boala diareeică acută sau indigestia.
 • Poate combate paraziții intestinali din tractul digestiv. Bineînțeles acordând în același timp o atenție deosebită igienei și spălând fructele și legumele.
 • Ajută la o mai bună absorbție a nutrienților din alimente. Uneori, particulele de materie nedigerate aderă la intestinul gros, proces ce poate împiedică organismul să absoarbă complet nutrienţii din alimente.

 • Contribuie la controlul nivelului Glicemiei
 • Previne apariția afecțiunilor dermatologice, în special a eczemelor
 • Asistă menținerea controlului greutății corporale
 • Diminuează simptomele intoleranței la lactoză
 • Contribuie la consolidarea imunității organismului
 • Îmbunătățește activitatea antioxidantă a organismului
 • Are proprietăți antivirale și antiinflamatoare
 • Sporește rezervele de L-glutamină din organism
 • Ajută la prevenirea reacțiilor alergice
 • Potrivit pentru persoanele Vegane.

Acestea sunt beneficiile pe care ni le oferă acest probiotic. Tratamentul este recomandat pentru o perioada de cel puțin trei luni, ideal ar fi șase luni.

Cum mă simt eu de când administrez acest produs? Foarte bine, chiar din primele zile am observat că nu mă mai balonez atât de repede, a reglat tranzitul și mă simt mult mai bine din punct de vedere digestiv, mă simt mai ușoară cum îmi place mie să spun.

Voi administrați probiotice? Ce rezultate ați avut?

13 Comments

 1. Andreia Butnaru Andreia Butnaru

  Probioticele si prebioticele sunt tare importante in rutina noastra,si eu am probleme cu tranzitul si ma ajuta cand mai iau

 2. Nu am luat dar tot aud recenzii pozitive, ma mai gandesc. Multumim de recomandare!

 3. nu am luat niciodata, nici nu am avut probleme, ce-i drept. inca sunt in faza de documentare 😀

 4. Denisa Denisa

  Am luat si eu probiotice cand a fost nevoie, sub forma de tablete in general.

 5. UniquebyMM M UniquebyMM M

  Informații foarte utile ai oferit despre probiotice. Și eu le folosesc și mă bucur că le-am descoperit cu ani în urmă pentru că îmi sunt de mare ajutor.

 6. Eu iau probiotice doar la nevoie si le prefer pe cele incapsulate.

 7. Raluca Raluca

  Nu am inclus în dieta mea probiotice pana acum. Multumesc pentru recomandare!

 8. Si eu iau probiotice in anumite perioade.

 9. Probioticele sunt de mare ajutor. Eu le găsesc ușor în produsele vegane și în unele variante de ciocolată.

 10. Elena Chedică Mateică Elena Chedică Mateică

  Nu stiam ca au atat de multe beneficii probioticele. O sa fac si eu o cura!

 11. Nu am incercat pana acum nimic de genul. Chiar as fi curioasa sa vad cum ma simt dupa o cura de genul

 12. portiadecitit portiadecitit

  Mai iau si eu uneori probiotice, in special cand iau si alt tratament pe langa.

 13. Trebuie sa incerc si eu pentru ca se pare ca sunt extrem de benefice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *