Skip to content

Sardinele EVA, un deliciu de nerefuzat

Consumate ca atare sau folosite în cele mai diverse combinații alimentare, sardinele sunt o specie de pești mici dar cu mari beneficii pentru sănătate. În primul rând pentru că sunt o excelentă sursă de  nutrienți, grăsimi sănătoase (monosaturate și polinesaturate) și antioxidanți. Apoi mai au și marele avantaj de a nu fi prea bogate în calorii. Nefiind lipsite de proteine, sardinele reprezintă o alternativă grozavă la carnea roșie, pe care din ce în ce mai multe persoane au cam început să o ocolească. Și cum proteinele sunt importante pentru că ele furnizează organismului aminoacizi esențiali pe care acesta nu îi poate produce deși are zilnic nevoie de ei, sardinele sunt, iată, soluția perfectă.

Toate speciile de pești conțin acizi grași Omega-3, așa că nici sardinele nu fac excepție. Și dacă este încurajat consumul lor, este pentru că sunt realmente folositoare celor care au grijă de nivelul  colesterolului din sânge, celor care sunt atenți la valorile tensiunii arteriale încercând să le mențină în parametri normali, dar și celor preocupați de sănătatea sistemului lor cardiovascular și nervos. În plus, sardinele au un conținut mare de calciu și vitamina D, de fosfor, vitaminele B2, B3, B12 și  seleniu. Iar toate acestea sunt folositoare sistemului osos, digestiv, glandei tiroide și metabolismului. Nu-i puțin lucru…

Dacă tocmai ți-ai propus să incluzi în dieta ta mai mult pește, te sfătuim să începi cu sardinele și să te bucuri de calitatea excepțională a conservelor EVA sardine în ulei vegetal, EVA Sardine în ulei vegetal cu lămâie, EVA Sardine în ulei de măsline, EVA Sardine în sos tomat sau EVA Sardine în ulei vegetal cu ardei iute.

Sardinele EVA, indiferent de sortimentul ales, sunt sunt proaspăt pescuite din Marea Adriatică și selectate cu atenție. Apoi, fiecare sortiment în parte beneficiază de cele mai bune ingrediente: uleiuri de calitate superioară, roșii bine coapte și gustoase sau ardei atât cât trebuie de iuți.

Încearcă această rețetă de salată gustoasă și hrănitoare, ușor și rapid de pregătit, care te va convinge că sardinele sunt o alegere perfectă.

Ai nevoie de: o salată verde, o conservă EVA (sortimentul preferat), 100 g brânză feta, 5 roșii medii sau 10-12 roșii cherry, o ceapă roșie, măsline negre, un castravete, un ardei gras verde, mărar. Pentru dressing ai nevoie de: două linguri de ulei de măsline de calitate, o lingură de oțet balsamic sau de suc de lămâie, o lingură de muștar, o jumătate de linguriță de miere, sare și piper.

Mod de preparare

Într-un bol încăpător se pun frunzele de salată rupte în bucățele mici, roșiile, ardeiul, ceapa si castravetele tăiate rondele, măslinele și mărarul. Separat se prepară dressingul amestecând bine toate ingredientele. Se toarnă peste salată, se amestecă și se servește cu sardinele și brânza feta tăiată cubulețe mici, deasupra.

4 Comments

  1. Many thanks! Numerous advice.
    can you pay someone to write your college essay paper pay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *