Skip to content

Engleza pentru grădiniță și prima mea carte de ghicitori și proverbe

Bună! Am revenit cu o nouă comandă de la Libris în care am ales bineînțeles niște cărți pentru Adelina.

Chiar dacă a început anul acesta să facă și Limba Engleză, nu a reușit să înțeleagă prea bine unele cuvinte, așa că am zis să o luăm de la capăt cu acest caiet care observ că este recomandat pentru copii din grupa mică deși conține cam același material pe care îl au și ei în caietele de la școală. Oricum ar fi o recapitulare nu strică nimănui.

În cartea Engleza pentru copii cerințele sunt în Limba Engleză și sunt destul de ușor de realizat. La cuprins regăsim cele 16 lecții printre care și I like fruits sau I like vegetables, My family și multe altele la fel de interesante.

Cartea este foarte frumos colorată, astfel încât să îi atragă pe cei mici. Denumirea obiectelor o regăsim atât în Limba Engleză cât și în Limba Română. Scrisul este unul citeț, astfel Adelina fiind în clasa zero știe deja să citească încât sa deslușească singură unele cuvinte sau chiar propoziții.

Prima mea carte de ghicitori și proverbe este de fapt o carte cu ghicitori în mare parte. Acestea sunt despre diverse subiecte: animale domestice sau sălbatice, fructe, legume, meserii, corpul uman, lunile anului, mâncare, universul nostru, basme etc. Pe fiecare pagina sunt reprezentate răspunsurile sub formă de imagini necolorate care să îi ajute pe cei mici să deslușească ghicitorile.

Spre finalul cărții avem proverbele care sunt în ordine alfabetică. Aici s-au adunat cele mai simple proverbe românești pe care cei mici le pot înțelege cu ușurință.

Ca și concluzie atât prima carte cât și cea de-a doua ne învață lucruri noi și sunt ușor de parcurs de cei mici, chiar dacă pe ici pe colo mai este nevoie și de ajutorul unui adult.

Care dintre cele două credeți că le-ar placea copiilor voștri, cartea de engleză unde au de lucrat în scris sau ghicitorile ca să vă dea răspunsurile oral?

12 Comments

 1. Consider că ambele sunt de ajutor și e bine că învață engleza de la grădiniță.

 2. Cartea de engleza cu siguranta. Al meu e pasionat de engleza si are mai multe carti.

 3. Simona t Simona t

  Prima carte i-ar plăcea ei, dar si mie! O pun pe lista, chiar mi se pare foarte utila. Eu mai lucrez cu ea, dar fără un ghid specific, nu cred ca merge prea bine

 4. Chiar nu stiu, nu am copii si nu ma pricep deloc ce le-ar placea, dar cred ca in ziua de azi tinerilor chiar celor mici nu prea le place sa scrie, deci cred ca a doua varianta ar fi raspunsul corect.

 5. Simona Simona

  Foarte frumoase carticelele. Imi plac cartile educative si colorate!

 6. Ana Ana

  Extrem de utile aceste cărticele!

 7. albusteluta albusteluta

  Foarte utile pentru cei mici sunt astfel de brosuri! Practic, ei invata prin joaca!

 8. Sunt utile ambele carti, pe cea cu engleza o sa o cumpar si eu pentru fata mea! Mersi de recomandari!

 9. Ramona Gheorghe Ramona Gheorghe

  Si eu am luat cartile acestea cand era Cristina mica. Cea de ghicitori abia acum am luat-o si este tare utila

 10. Catalina Coman Catalina Coman

  Cred ca lui Darius i-ar placea cartea de ghicitori.

 11. Chiar sunt carti de mare ajutor pentru cei mici, atat engleza cat si cartea cu proverbe ajuta mult in dezvoltarea copilului

 12. mihaelanistor mihaelanistor

  Tocmai am reluat si eu cursurile de engleza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *