Skip to content

Shhh… this is not m*lk

This is Alpro

Bună și bine te-am regăsit pe blogul meu!

Astăzi vă vorbesc un pic despre beneficiile laptelui de ovăz. În ultima perioadă cu ajutorul Buzzstore am testat laptele celor de la Alpro. Am primit o cutie de băutură vegetală whole de 3,5% grăsime și încă una semi de doar 1,8% grăsime, dar și o sacoșă din bumbac cu logo Alpro.

Revenind la băuturile vegetale, chiar dacă pare că în ultimul timp a apărut acest trend de a a consuma produse vegane, trebuie sa știți că Alpro există încă din 1980.

Shhh… This is not m*lk este de fapt o băutură vegetală pe bază de ovăz, care conține și calciu dar și Vitamina D, susținând astfel absorbția de acești nutrienți esențiali.

De obicei, produsele care nu sunt foarte gustoase sunt îmbogățite cu cantități uriașe de zahăr, în cazul de față, cele două produse nu conțin deloc zahăr. Ba mai mult decât atât, pentru ca oricine să fie satisfăcut de gustul acestei băuturi deosebite ne-au fost oferite două variante.

Asa cum spuneam și mai sus gustul intens și cremos îl regăsim la varianta de 3, 5% și gustul fin și destul de discret la varianta semi de 1,8% grăsime.

Am ales să folosim acest tip de lapte în zilele de post pentru a servi cafeaua sau pentru a încerca diverse rețete. Eu am pregătit deja un chec cu vișine și lapte de ovăz iar gustul a fost unul interesant datorită aromei discrete de ovăz.

Alpro este un brand care are grijă de planetă, deoarece consumul pe bază de plante ajută la reducerea emisiilor de carbon.

Boabele mici de ovăz sunt în mod natural bogate în fibra, au un conținut ridicat de vitamina B și minerale. Acesta poate fi consumat fie ca atare, fie în milkshake dar și în deserturi ce necesită preparare termică.

Laptele de ovăz este o alternativă sănătoasă pentru persoanele ce au intoleranță la lactoză, acesta înlocuiește cu succes laptele de origine animală și acoperă fără probleme deficitul de calciu.

Tu ai încercat o astfel de băutură vegetală?

46 Comments

 1. Am incercat de cateva ori lapte de ovaz dar nu de la alpro, nu prea ma dat pe spate 🙂 Adevarul ca nici lapte de la vaca nu prea beau, prefer tot pe ala din cutie :)) dar mai mult in cafea

 2. Am baut lapte de cocos si de migdale, dar de ovaz n-am baut. Trebuie sa-l incerc.

 3. Nu l-am incercat, as vrea sa o fac dar inainte de asta voi citi eticheta.

 4. UniquebyMM M UniquebyMM M

  M-ai convins să încerc și eu laptele de ovăz. Din tot ce am citit am înțeles cât de benefic este și că ar fi ideal să-l putem introduce în alimentație.
  Mulțumesc!

 5. mihaelanistor mihaelanistor

  Am incercat cateva variante si mi-au placut!

 6. Ana Ana

  Nu am încercat niciun lapte vegetal pana acum, poate pe viitor.

 7. Am incercat si eu laptele acesta in diverse combinatii si mi-a placut mult gustul si faptul ca nu este sesizabil ca nu este un lapte natural

 8. CharlesEpiny CharlesEpiny

  Comprehensive side effect and adverse reaction information.
  amoxicillin 500 mg tablets purchase amoxicillin 500 mg – amoxicillin 500mg buy online canada
  Medscape Drugs & Diseases.

 9. ClaudeKam ClaudeKam

  ed drug prices: mens ed pills – ed pills that really work

 10. CharlesEpiny CharlesEpiny

  Generic Name.
  canadian pharmacy antibiotics canadian pharmacy mall
  Everything information about medication.

 11. Freddycothe Freddycothe

  online pharmacy india: india pharmacy – buy medicines online in india

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *