Skip to content

Ești gata pentru școală? Probe de verificare, apreciere si exersare

Bună și bine te-am regăsit pe blogul meu!

Astăzi vorbim despre un caiet tare interesant care testează copilașii de șase, șapte anișori. Cartea dispune de mai multe tehnici, probe, chestionare tradiționale și noi de verificare si îmbunătățirie a pregătirii psihologice a copiilor de vârstă preșcolară pentru instruirea școlară.

 • Testele au scopul de a dezvolta vocabularul și comunicarea.

 • Pentru a percepe noțiunile spațiului și a timpului
 • Pentru a antrena spiritul de observație
 • Recunoașterea vizuală a unui obiect după ce a fost descris verbal
 • Totul despre formă, mărime, culoare, mișcare și masa corpurilor.
 • Verificarea memoriei mecanică, vizuală și auditivă. Memorarea cuvintelor cu conținut abstract.
 • Antrenează imaginația reproductivă și creatoare
 • Dar și gândirea prin analiza, comparare, clasificare, denumire.
 • Testează definirea noțiunilor, vorbirea, atenția auditivă, emoțiile, voința, aptitudinea de a recita, a dansa a canta, a desena;abilități psihomotorice, creativitatea, orientarea psihologică.

Lecțiile vin cu instrucțiuni dar și cu interpretarea rezultatelor pentru a afla la ce nivel se află copilul: superior, mediu, inferior.

Cartea Ești gata pentru școală? Probe de verificare, aprecire și exersare este destinată părinților, educatorilor, studenților dar și tuturor celor interesați de pregatirea copiilor de vârstă preșcolară pentru instruirea școlară. Aceasta vine de la Editura Dorința și are un număr de 48 de pagini. Chiar dacă la prima vedere pare un caiet destul de greu pe parcurs ne dăm seama cât este de plăcut și satisfăcător să rezolvi astfel de cerințe și apoi să vezi nivelul copilului.

Clasa întâi vine cu mari emoții atât pentru copii cât și pentru părinți, dar pentru a fi pregătiți pentru noua etapă acest caiet vine ca un ajutor. Chiar dacă îl avem de ceva timp Adelina nu a reușit să îl termine pentru că nu am avut eu timp să ne ocupăm de el, dar odată cu începerea scolii vom aloca mai mult timp activităților și cu siguranță vom reveni și la acesta.

Voi ce caiete ați lucrat împreună cu cu cei mici pentru a vă pregăti de clasa întâi?

7 Comments

 1. Nu am lucrat nici un caiet, pentru ca eu voiam sa-l mai tin acasa inca un an, dar nu mi-a mers fiindca e nascut in iunie.:)

 2. Nu m-am pregatit foarte mult pe perioada vacantei. Este interesanta cartea aceasta

 3. 12, 30 These processes give rise to the hallmarks of cancer development evasion of apoptosis, self sufficiency in growth signals, insensitivity to antigrowth signals, strong replicative potential, and sustained angiogenesis cialis generic 5mg Neurocognitive differences associated with KS began to be recognized through the middle and latter part of the 20th century

 4. Do you mind if I quote a couple of your articles as long asI provide credit and sources back to your website?My blog site is in the very same niche as yours and my users would certainly benefit from some of the information you present here.Please let me know if this okay with you. Thanks!

 5. I am currently perfecting my thesis on gate.oi, and I found your article, thank you very much, your article gave me a lot of different ideas. But I have some questions, can you help me answer them?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *