Skip to content

De ce iubim pastele?

Primul răspuns corect care îmi vine în minte ar fi că iubim pastele pentru că putem pregăti rapid o mâncare delicioasă și sănătoasă.

Gurile rele ar spune că pastele nu sunt atât de sănătoase, dar cu toții știm că organismul nostru are nevoie și de carbohidrați iar dacă pastele mai au și un sos bun de legume, brânză sau carne, atunci ne putem bucura de o masă de prânz sau o cină nutritivă și foarte sățioasă.

Pastele îmi amintesc de copilărie și nu, mama nu ne făcea faimoasele rețete de paste carbonara, cu sos sau mai știu eu ce, la noi pastele fie erau simple cu brânză și puțin zahăr, fie le transforma mama într-o budincă delicioasă cu brânză și cu un strat de mere care dădea o aromă deosebită pastelor.

Acestea sunt preparatele cu paste Băneasa ce îmi amintesc de copilărie, dar și laptele cu melci, cu fidea, spaghetti sau ce găsea mama pe la magazinul din apropiere.
Mai târziu, abia după ce am plecat la liceu am aflat că pastele se pot mânca în mai multe feluri. Asta după ce am început să frecventez supermarketurile pentru că în magazinele mici nu găseai decât paste sub diferite forme dar nu erau apărute pe nicăieri acele borcane cu diverse sosuri.
De-a lungul timpului am încercat muuuulte rețete de paste farfale grâu dur, spaghetti grâu dur, cu sosuri improvizate de mine sau cu acele borcanașe care au tot ce trebuie în ele. 
Trebuie să recunosc însă că până să am copii mâncam destul de rar acest aliment, însă după ce fetița a descoperit pastele nu există săptămână în care să nu mâncăm paste.
Partea cea mai faină este că pot adăuga aproape tot ce vreau în acest tip de preparat, chiar și legume, brânzeturi sau carne pe care cei mici în mod normal nu le-ar mânca iar când adaug sosul plin de arome peste pastele fierte ca la carte nu am cum să dau greș.

Dacă am vorbi puțin despre proveniența pastelor se pare că este încă confuză, deși toată lumea asociază Italia cu acest preparat se pare că de fapt pastele ar proveni din China, acolo tăiețeii se mâncau în anii 3000 î. d. Hr. apoi Marco Polo ar fi adus pastele în Italia în 1295 deși sunt și zvonuri care spun că în 1279 un soldat genovez a inclus un pachet de paste uscate în inventarul bunurilor pe care le deținea.
Oricum ar fi pastele sunt deja împrăștiate peste tot în lume inclusiv în Europa, așa că nu ne rămâne decât să ne bucurăm de ele.
Revenind în prezent, astăzi am pregătit o rețetă de paste Băneasa grâu dur cu sos de roșii făcut astă-vară cu roșii din grădină și puțin busuioc uscat. Pe lângă pastele cu brânză pe care ni le pregătea mama, aceasta este a doua cea mai simplă rețetă. Fierbi pastele după instrucțiuni, apoi adaugi sosul deja condimentat cu sare, piper, busuioc și usturoi.
Acestea ar putea lua numele de „pastele copilăriei” ale piticilor mei, cu toate acestea uneori mai poftesc și la pastele cu brânză pe care le face bunica. Doar când simt mirosul plăcut al pastelor fierte amestecate cu brânză dulce și uneori combinată cu puțină brânză sărată mă transpun în copilărie, în perioada când totul era mai simplu și mai ușor, când mâncarea o mâncam cu poftă și în fugă să nu pierdem vreun joc din stradă. Pastele erau și ale noastre preferate, de fapt era mare bucurie atunci când mama ne punea în farfurie cârlionții delicioși, poate și de aici dragostea pentru paste.
Dacă am reușit și v-am făcut poftă vă îndemn să le încercați iar dacă nu găsiți aici câteva reţete de paste.
Ce rețetă de paste îți amintește de copilărie?
Acest articol a fost scris pentru proba Băneasa paste din cadrul competiției SuperBlog 2022!

50 Comments

  1. Înainte nici eu nu consumam prea des, însă de ceva timp le ador.

  2. Si la noi in familie sunt la marfe cautare pastele. Ne plac in fel si chip si avem mereu in camara cel putin 3 sortimente!

  3. La mine in familie nu e săptămâna fără sa gătesc paste.

  4. Pastele copilariei sunt cele cu pesmet si nuci. Ar trebui sa le mai fac si acum, dar de obicei, ai mei vor orice reteta dar cu carne :))

  5. Pastele sunt cea mai ușoară mâncare, iar italienii le consumă atât de des și sub atât de multe rețete, încât ai crede că sunt obezi cu toții. Ei bine, nu e deloc așa. Pentru mine, o rețetă pe care am descoperit-o în vacanță este cea care îmi aduce gustul acelei vacanțe și îmi amintește de prieteni dragi de acolo.

  6. Copiii imi cer tot timpul paste. De fapt, daca i-as intreba pe ei sigur asta si-ar dori. In plus, tot pe cele de la Baneasa le folosim si noi

  7. Artificial intelligence creates content for the site, no worse than a copywriter, you can also use it to write articles. 100% uniqueness :). Click Here:👉 https://bit.ly/3iPPltW

  8. Use the drops as instructed cialis generic tadalafil pentasa ciprofloxacin dose for cellulitis Brent crude prices rebounded from an early decline, closing up 25 cents or 0

  9. Most athletes who focused on long term results years later repeated this cycle after a 1 3 month off period achat furosemide

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *