Skip to content

Înmulțirea & Înmulțiri flash. Sunt imbatabil-review

Dacă pentru Simon am ales caiete pentru grădiniță, pentru Adelina am încercat să îi adun câteva materiale pentru clasa a doua.

Pentru că matematica de anul acesta deja ne dai bătăi de cap lucrând cu sute, am ales să vedem un pic despre ce este vorba la înmulțire. Am optat pentru două variante despre înmulțire, pentru că anul acesta, nu peste mult timp va începe să lucreze cu ea.

Așa cum spuneam nu mai este mult până când înmulțirea ne va da bătăi de cap, așa că în vacanța de toamnă plănuim să începem să intrăm un pic în tainele înmulțirii.

Sunt imbatabil. Înmulțiri flash sunt de fapt niște carduri practice și interesante iar copilul va putea înțelege mai ușor înmulțirea. Formatul lor nu prea mare dar nici prea mic este perfect pentru a le mânui.

Iar ca să fiu sigură că într-adevăr o va înțelege am mai ales și acest produs din colecția Filippo.

Înmulțirea de la 1 la 10 pare ușoară dacă ne folosim de adunarea repetată. Iar acest produs îi ajută pe cei mici să învețe înmulțirea logic nu pe de rost, e important să înțeleagă de unde apar numerele acelea chiar de la început.

Este interesant că cei mici se pot verifica singuri cu ajutorul codurilor de culoare. Aceasta metodă cu siguranță îi va captiva și le va stârni curiozitatea.

Dar în primă fază vom urma cei doi pași pentru a înțelege ce este înmulțirea și apoi cum se rezolvă aceasta. În continuare, aflăm regula înmulțirii cu fiecare număr în parte, după care avem o problemă de rezolvat ca să vedem cât de bine a înțeles copilul teoria și mai apoi o fișă cu termenii și rezultatul înmulțirii, mai exact ce sunt factorii, deînmulțitul, înmulțiorul și produsul.

Iar mai apoi începe exersare cu ajutorul celor trei cartonașe colorate, primul fiind deînmulțitul, următorul cartonaș înmulțitorul iar al treilea cartonaș din dreapta va fi rezultatul cu toate variantele de răspuns și codurile de culoare corecte, astfel copilul se poate verifica și singur doar părintele trebuie să îi explice exact cum se face.

La voi cum a decurs învățarea înmulțirii, v-ați folosit de astfel de materiale pentru ca cei mici să înțeleagă mai ușor?

 

 

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *