Skip to content

Recenzie cărți pentru copii mari și mici de pe Libris

Bună și bine te-am regăsit și în acest an pe blogul meu! Îți doresc ca anul acesta să fie cel mai bun! La mulți ani!

Sfârșitul anului 2023 a fost unul extrem de aglomerat pentru noi și nu am mai reușit să vin aici cu ultimele recenzii pentru Libris. Așadar, pentru luna noiembrie am ales Primele poezii și cântece pentru cei mai mici pitici, o carte foarte frumos colorată, cu textele foarte bine aerisite, cu scris citeț. Simon a îndrăgit poeziile scurte și ușor de înțeles. Ilustrațiile multicolore reprezintă scene din textul respectiv și totul prinde sens. Simon este la perioada când povestește tot ce vede, îi plac desenele, dar și să îi citesc. Poeziile sunt cele pe care le știm din copilărie și îmi place să văd că și ai noștri copii au ocazia să le citească, asculte sau de ce nu chiar să le învețe.

Pentru Adelina de data aceasta am ales Primele mele 1000 de cuvinte in limba Engleză, aici regăsim cuvintele cele mai întâlnite despre casă și grădină, oraș, mijloace de transport, școală, sporturi și hobby-uri, familie, haine, etc. Fiecare imagine are denumirea în limba Engleză dar și traducerea în limba Română. Deși Adelina frecventează un curs de limba Engleză mi se pare util un astfel de caiet de pe care să învețe sau să își amintească unele cuvinte.

Tot pentru Adelina dar și pentru curiozitatea mea am mai ales aceste Cărți educative cu orașe din România.

Fiecare card are denumirea și abrevierea județului, regiunea istorica în care se află, o imagine reprezentativă, câteva județe învecinate, ce municipii sunt în județ.

Cu ajutorul cardurilor copii se pot juca, invățând câteva lucruri de cultură general

Îmi plac genul acesta de carduri pentru că rămân de la o generație la alta și de exemplu primele carduri  pe care i le-am comandat Adelinei când era la grădiniță, i le-am păstrat și acum se joacă și învăță și frățiorul de pe aceleași carduri. Nu știu cum e la voi dar la mine este o satisfacție imensă să îi văd cum se joacă pe rând cu aceleași cărți și jucării, dar și faptul că reușim să nu cumpărăm mereu ci să păstrăm ce avem deja.

 

 

10 Comments

  1. Andra Andra

    Hei, ce frumos!

  2. Si fiul meu prefera cardurile cand era mic, in locul cartilor si stiu ca i-am cumparat carduri cu litere, cu cifre, cu animale.

  3. Ce de materiale educative pentru cei mici! O să le tin minte dacă o să am de facut vreun cadou.

  4. Ana Ana

    Multumim pentru recomandari! Bebe este inca mic, dar deja sunt in cautare de carti pentru el.

  5. Imi place cartea. Chiar interesanta. Si eu am luat niste carti de pe Libris ca sa mai citeasca copiii

  6. Lucia Mihaela Curea Lucia Mihaela Curea

    Comand des si eu de pe Libris, apreciez varietatea de titluri.

  7. Mereu comand de la Libris carti pentru mine iar prietena mea ia si ea pentru nepotelul meu, au o varietate mare de carticele pentru cei mici. Faine alegerile voastre!

  8. Attractive component to content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to
    assert that I acquire in fact enjoyed account your weblog posts.

    Anyway I’ll be subscribing to your feeds or even I fulfillment you get
    admission to consistently rapidly.

  9. Attractive section of content I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts Anyway I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *